Avklaring om championatene

Skrevet av Birger Christensen,  03.11.2015
Artikkelbilde
Priceless

I noen kategorier er det meste klart om championatene som de to tobente kjemper om i sesongen 2015. Sist fredag gjorde Niels Petersen et rykk i striden mot Rune Haugen blant trenerne. Trolig var det en avgjørende ledelse Niels skaffet seg. Knapt 130 000 kroner skiller, og det er ikke så mange høye premier de siste fire løpsdagene. Noe offisielt championat er det ikke for trenerne som tar flest seire, men litt prestisje er det mellom stallnaboene Are Hyldmo og Cathrine Witsø Slettemark. Are har vunnet 21 flatløp, mens Cathrine står med 20. Uansett flotte tall for de to.

Blant amatørtrenerne går det den veien det har gjort de siste årene. Arne O Karlsen vinner klart også i år, og den populære Åsgårdstrand-treneren har først og fremst hatt en veldig god første halvdel av sesongen i år.

Stall RH blir mestvinnende eier i suveren stil. Den viktigste bidragsyteren for Roar Hoel har vært Fearless Hunter, som imponerte med seieren i Marit Sveaas' Minneløp. Hestene i fargene til Stall Exit blir nummer to, og det mangler bare drøyt 42 000 på å nå millionen.

Familien E Nagell-Erichsen og Johan C Løken har en kamp om oppdretter-ære. Nokså nøyaktig 40 000 skiller, og det er nok ikke umulig at det kan bli jevnt.

Jevnt er det mellom våre fremste lærlinger. Marius Borgen Andersen har ni seire, ikke langt foran Sergio Alonso og Mikael Narvaez. Dette er muligens den kategorien hvor spenningen vil holde seg lengst.

Silja Støren rir ikke i amatørløpet fredag. Men etter seieren med Aaron's Way sist fredag, skal det mye til å ta igjen Silja. Nora Hagelund Holm eller Philip Scott Sønsteby må vinne alle de tre amatørløpene som gjenstår, ingen enkel oppgave. Derimot ligger Philip godt an til å vinne en fin løpssal fra Øvrevoll Hestesport. Fredagens oppgjør er det nest siste i den serien.

Årets tøffing blir Priceless, som har sanket poeng gjennom hele sesongen. Den mestseirende firbente på Øvrevoll blir nesten helt sikkert Hot Wing, som har vunnet syv løp i år.

 

På fredag er de to første løpene de mest interessante. Først får vi overvære et flott toårsløp, deretter skal Dickie Dickens bevise at han er noe utenom det vanlige på sand og mellomdistanse. Spillemessig er det slett ikke enkelt, selv om vi heller ikke denne gang tror på de store pottene.