William Buick vant Dubai World Cup

Skrevet av Birger Christensen,  28.03.2015
Artikkelbilde

Lørdag 28. mars 2015 kommer for all fremtid til å bli en merkedag i vår galopphistorie. Dagen da William Buick vant Dubai World Cup sammen med Prince Bishop er en hendelse som ikke blir lett å matche. Førstepremien på 47 millioner er størst i hesteverden, og med ti prosent til William glemmer han nok ganske raskt at det ikke gikk like bra i de øvrige løpene William red.

- Innersporet var ikke hva jeg håpet på, for han liker ikke sprut, berettet William i forkant av løpet. Han ga vinneren en optimal reise som femte av de fem som hadde med utfallet å gjøre. På vei ut mot oppløpet gikk William til verket, og raskt fikk han en klar ledelse. De øvrige prøvde, men kunne ikke utfordre. Nesten tre lengder var vinnermarginen, og det er i hvert fall på grensen til utklassing.

Allerede mens han fortsatt satt på hesteryggen, ble William intervjuet. Man skulle kanskje tro at man skulle møte en jockey som jublet uhemmet, men han var like rolig som vi alltid er blitt vant til å se ham.

- Jeg er faktisk helt satt ut. Å vinne dette løpet for hele teamet jeg er en del av, det tar det nok litt tid å ta inn over seg. Jeg er selvsagt utrolig glad, sa William, som frem til han var 16 bodde på to steder som ikke lå lenger enn et sprintløp unna Øvrevoll.

En del norske spillere gjorde nok en patriotisk innsats på William. Oddsen ble drøyt 7, cirka halvparten av det bookmakerne tilbød. Likevel var de nok godt fornøyd med overskuddet, samtidig som de fikk oppleve en helt spesiell happening. 

 

 

Her finner du løpet og intervju med William og trener Saeed Bin Suroor: https://www.youtube.com/user/DubaiRacingMeydan/videos