Nyhetsbrev mars 2015

27.03.2015
Artikkelbilde

 

Sesongen 2015

 

Utskriftsvennlig versjon, klikk her

 

Lørdag 28. mars er det klart for Dubai World Cup og VGTV har egen sending som starter 17.30, da vil hovedløpet vises «live». Lørdag 11. april er tid for Grand National fra Aintree – både Dubai World Cup og Grand National kan du se på Sherryhaugen, som kan friste med gode tilbud disse dagene. Og så, torsdag 16. april åpner Øvrevoll-sesongen 2015. Tre store begivenheter på rekke og rad!!

 

 

Lørdag 11. april begynner vi med stallrunde om formiddagen før vi avslutter med Oscarfest på kvelden. Stallrunden starter hos trener Are Hyldmo på Soltun kl. 11.00 og alle er velkomne.

 

 

Oscarfesten er fullbooket og det er bare å glede seg for de som har plass. I tillegg til å dele ut priser til de beste fra fjoråret, har vi også et lotteri med flotte premier som reiser, henholdsvis til Dubai og til Irland, hotellopphold i Norden, kjole fra Kris AS og så videre. Gledelig er også at de fleste av våre sponsorer har takket ja til å delta på festen som Scandic, Emirates, ITM, Tattersalls Ltd og Kris AS.

 

 

Terminlisten i år inneholder 34 løpsdager som er det samme antallet som i 2014. Det er heller ikke de store endringene når det gjelder dager. Vi har 18 torsdager, 3 søndager inkludert 17. mai. Seks onsdager skal vi avholde lunsjgalopp og så avslutter vi sesongen med 7 fredager. Årets derbydag er søndag 23. august.

 

 

Som kjent vedtok styret i Øvrevoll Galopp AS tidlig i vinter å oppjustere premiene i de vanlige løpene med 5 %. Omtrent samtidig var det et ønske i løpskomiteen å innføre et innskuddssystem som var mer rettferdig enn det vi har hatt tidligere. Det betyr at innskuddet i vanlige løp for sesongen 2015 er satt til 0,7 % av total premiesum. Det blir da litt billigere å melde i de lavere divisjoner mens det vil koste mer jo høyere premiesummen er.  Nytt i år er at hesteguiden.com gir et vinnerbilde til eier i hvert løp. Bildet kan hentes på Sekretariatet etterfølgende løpsdag, som regel tidligere.

 

 

Byggeprosjektet til AS Øvrevoll Veddeløpsbane er i rute og i henhold til budsjett. De 16 leilighetene vil bli ferdigstilt i midten av august i år. Vi har også sendt inn de nødvendige søknader når det gjelder oppføring av nytt servicebygg som skal inneholde blant annet vektrom og lokaler til Den Lavere Voldgiftsrett samt en annenetasje med plass til arrangementer og hesteeiere. Dette prosjektet er godkjent i Bærum Kommunes planutvalg og vi forventer byggestart i september i år med ferdigstillelse til sesongstart 2016. Etter sesongen vil en del av de gamle bygningene bli revet og paddocken utvidet og opprustet.

 

 

I løpet av året skal også dirttrack banen rustes opp ikke minst gjelder det svingene hvor vi har problemer med duk og steiner. I tillegg skal vi ruste opp stallene ytterligere og vi vurderer også bedring av treningsfasilitetene på indre bane. 

 

 

Det har i vinter vært en diskusjon vedrørende bruk av fleksibel blinkers. Etter spørreundersøkelse både i Norge og i Sverige, ble det vedtatt på Skandinavisk galoppkonferanse i desember at man skulle tillate bruk av dette hjelpemiddelet. I ettertid sa imidlertid styret i Svensk Galopp nei til fortsatt bruk, men det gikk de tilbake på i sitt siste styremøte. I 2015 er det altså tillatt å benytte fleksibel blinkers i alle de skandinaviske landene, men man er enige om å diskutere dette videre etter sesongen i og med at det ikke benyttes internasjonalt.

 

 

Styret i Norsk Jockeyklub har bedt om at administrasjonen igangsetter arbeid med å utarbeide en langsiktig strategiplan for norsk galoppsport. Denne skal dekke alle aspekter av sporten, men det er selvsagt utrolig viktig å sette fokus på hvordan man skal skaffe flere eiere. Dessverre er det slik at vi også merker en generell svak nedgang både når det gjelder antall hester i trening, og også innen oppdrettsnæringen. Arbeidet med en overordnet strategiplan vil fortsette gjennom sommeren og forhåpentligvis kan vi framlegge en fornuftig plan i løpet av høsten.

 

 

Styret i Norsk Jockeyklub godkjente i styremøte 24. mars, å gå til innkjøp av et videosystem kalt Hawk-Eye Stewarding Solution. Godkjennelsen er gitt under forutsetning av at en avtalt test på Øvrevoll 22. april går som forventet.

Hawk-Eye Innovations er et australsk firma i Sony gruppen og de har levert systemet til flere australske baner. I øyeblikket er de også i ferd med å få innpass på engelske baner. Dette systemet skal i hovedsak være til hjelp for Den Lavere Voldgiftsrett, men skal også kunne vises på alle TV apparater og storskjerm til glede for publikum.  Det kan tilkobles inntil 12 kameraer, men vi skal i første omgang nøye oss med seks. Voldgiftsretten kan se på alle seks kameraer samtidig i sann tid, dele opp skjermer i flere bilder, forstørre enkelte deler av bildet, og se på sakte film. Systemet vil også etterhvert kunne gi opplysning på skjerm om gjenstående distanse, tider, hestens fart og markeringer for de siste 200 m, 100 m og mållinje.

 

 

    

Foran årets sesong har vi byttet trykkeri når det gjelder vårt løpsprogram. I mange år har vi trykket programmet på Mysen, men vi gjør nå som de fleste travbanene og trykker hos NetPrint i Oslo. Vi kan også tilby alle som ønsker det abonnement på programmet, og ønsker du dette kan du kontakt Liv Kristiansen (liv.kristiansen@rikstoto.no) . Tjenesten koster 1200 kr.

 

 

Når det gjelder sponsorer nevner vi at Tattersalls i tillegg til Kriteriet også er sponsor for Norsk 1000 Guineas. Irish Thoroughbred Marketing er med både 17. mai og på derbydagen. Det samme gjelder vår nye sponsor, flyselskapet Emirates som i tillegg bidrar med premie i hatteparaden. Ikke overraskende er det en tur i «business class» til Dubai. Urmaker Bjerke har også i år satt opp en Longines klokke til vinnende rytter i Ladies Cup på derbydagen.

 

 

18. mai introduserer Norsk Rikstoto et nytt spill i Norge, Quinte + som i Norge vil bli kalt Q +, Dette spillet ble introdusert i 1989, og er det mest populære spillet i Frankrike med en omsetning på mellom 40 - 50 millioner kroner hver dag. Hensikten med spillet er å plukke de fem første hestene i mål i rett rekkefølge, og halvparten av løpene er galopp.

Spillet tilbys hver eneste dag i et utvalgt løp.

I alt finnes det fem premiegrupper:

  1. De fem første i rett rekkefølge

  2. De fem første uansett rekkefølge

  3. De fire første uansett rekkefølge

  4. Fire av de fem første

  5. De tre første uansett rekkefølge

I tillegg vil hver enkelt spillkvittering få tildelt et lykketall mellom 1 og 3000. Under løpet vil lykketallet trekkes. Hvis man klarer å plukke de fem første hestene i rett rekkefølge, og lykketallet blir trukket ut har man vunnet Jackpoten!

Minumum jackpotbeløp er 2 millioner euro. Dette beløpet vil øke med 100 000 euro for hver dag jackpoten ikke blir utløst. Når jackpotbeløpet passerer 3 millioner euro vil jackpoten øke med 50 000 euro per dag.

Datoen den 13. hver måned og ved noen spesielle anledninger (Eks Prix d’Amerique/Prix de L’Arc de Triomphe) garanteres det en jackpot på 10 millioner euro.

 

 

I påsken er selvsagt banen åpen for trening alle dager og vi henviser til treningstider på vår nettside www.ovrevoll.no.

Da ønsker vi dere alle en riktig god påske og et flott nytt galoppår.

Velkommen torsdag 16. april kl 18:00.

 

Fredag 27. mars 2015

Hans Petter Eriksen                                                                                                    

Adm dir

Norsk Jockeyklub