Tøffe tak for Trond

Skrevet av Birger Christensen,  02.06.2015
Artikkelbilde
Trond, her på Macbeth 2014

Om en måned (7. juli) er det 40 år siden Trond Jørgensen vant sitt første løp på Øvrevoll. Da slo han Bjørn Didrik Finnbråten på målfoto. I løp 6 på torsdag rir han mot barnebarnet Didrik Finnbråten.

 

- Jeg husker godt den første seieren. Hadde fått et ritt på Fourth Hussar, som sto i trening hos Fretheim. Det var 900 meter på gresset, og det var veldig tett mellom Brit Nordby (datter av Birger Andersen) på Lady Pinza, Bjørn Didrik på Royaute og meg. Det skilte ikke mer en hals mellom oss tre, men jeg var først, og det var stor stas, beretter Trond.

 

Siden den gang, da Trond var 18 år, er det blitt over 500 seire på Øvrevoll. Det er kun Walter Buick, Janos Tandari, Gunnar Nordling og Colin Gauntlett som ligger foran. Hans femteplass er ikke truet på mange år. Og det er langt flere enn bestefar Bjørn Didrik som Trond har ridd mot i familien Finnbråten.

 

- Ja, jeg har ridd mot omtrent hele slekta. Har møtt moren Cathrine i løpsbanen, ridd flere løp mot faren David Eddery (bror til verdensstjernen Pat Eddery), stefar Morten Skyttemyr og flere løp mot Bjørn Didriks bror, Terje Finnbråten.

 

Du blir 59 i september. Hvor lenge tenker du å fortsette?

 

- Har full jobb med å kjøre gravemaskin, så på hverdagene blir det å ri litt for Wera (Torgersen) og Arne O Karlsen. Hver lørdag er jeg på banen og rir ut for Hallvard Soma, der også Didrik holder til. Så lenge jeg føler at formen er god nok til å ri løp, vil jeg fortsette med det. For det er fortsatt innmari moro.

 

- Hva tror du om sjansene til å slå Didrik torsdag?

 

Jeg rir Messi, mens han sitter på Panama Jack. Tror vi har en ok sjanse begge to. Jeg vant på Messi over samme distanse da han vant Forsommerløpet på 17. mai i 2012. Får satse på å gjenta den prestasjonen nå. Men Didrik har sikkert lyst til å slå meg, så vi får se på torsdag, avslutter en av de virkelige veteranene på Øvrevoll.