Mellomdag på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  18.05.2015
Artikkelbilde
Vivere Cosi

Med bare fire dager mellom festen på 17. mai og løpene torsdag, blir det en dag på sandbanen denne gang. Neste torsdag er det nemlig gress for hele slanten, med årets første klassiker 2000 Guineas i spissen.

 

Som det fremgår av tipsene, setter vi denne gang vår lit til Lord Handsome i V5-2. Han vant i årsdebuten i fjor og slo deretter gode hester på Jägersro. I årets første start avsluttet han flott til annen bak Mississippi, og i de siste ni løpene har formtallet vært 79 eller 80. Øvrevolls jevneste hest? En utfordrer om man vil gardere, kan Aim Higher være. Har slitt i svingene flere ganger, kanskje klarer Per-Anders Gråberg lose ham på rett vei.

 

I V5-starten kan Hot Wing bli den første på Øvrevoll til å ta tre strake denne sesongen. Seirene så langt har vært enkle, men nå har formtallet steget fra 77 til 83. Den tidligere folkehesten Colourist var ikke så mye slått sist, og med bedre vektbetingelser kan det holde helt inn.

 

Amatørene skal ut i et sprintløp i V5-3. At Denico tar teten, er nok ingen høyoddser. To strake annenplasser står han med, knapt slått begge gangene. Vi har litt følelse for at det kan holde helt inn nå, men feltet har vunnet 14 løp på 267 starter. Derfor er det skummelt å stole for mye på noen i dette feltet.

 

V5-4 er et noviseløp, som betyr at løpet er for hester med maksimum en seier. Wexford er den eneste som har vunnet, og det skjedde for to uker siden. Annike Bye Hansen og Niels Petersen har begge en duo i løpet, og det kan fort stå mellom disse fire. Kanskje kan Danish Delight være en utfordrer, hun var en del betrodd før hun ble strøket fra løpet som Wexford vant.

 

I V5-finalen er vi spente på om Vivere Cosi gjentar suksessen fra årsdebuten. Han knuste feltet han møtte, og selv om Tor Wiggo Ellefsens nykommer måtte betale med fem kilo, kan det fort rekke til ny gevinst. Hard to Believe var også god samme løpsdag og kan fort første utfordreren til favoritten.

 

Etter to store utbetalinger i V65, tror vi denne gang ikke på noen storpott. For det første er det V5, og ett løp mindre betyr en del. Dessuten er ikke feltene så store, og det er også en faktor. Men om det går som vi antyder, blir det flere som kan glede seg over å løse rebusen, og det er jo veldig hyggelig.