Maimane vant i dramatisk løp

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2015
Artikkelbilde
Maimane

I Forsommerløpet for treåringene ble vi minnet om at galopp er forbundet med risiko. Oui Je Peux falt i svingen, og det så stygt ut for Marie Fretheim. Rapportene tyder heldigvis på at det gikk bra med Marie, og det takker vi for.

 Løpet ble vunnet lett av Maimane. Ingen skygge over Maimane, for hun var veldig god. Men noen av de øvrige i forhåndsomtalen ble mye hindret.

- Maimane er åpenbart bedre på gress enn sand. Tror at hun skal få en fin sesong, selv om hun er litt distansebegrenset. På de korte distansene vil Maimane helt sikkert være i toppen blant de treårige hoppene. Cathrine tok dermed sin seier nummer ni på 17. mai, to bak ledende Rune Haugen. Og skal man være festlig, kan man jo si at det ikke er rart at Maimane vinner i mai.

 Yajamila

Semb Hovedgård Hoppeløp hadde samlet de beste hoppene i Skandinavia.. Favoritten Amie Noire så ut som en vinner tidlig på oppløpet, men det ble litt lite luft på slutten. I stedet kom tolvtevalget Yajamila ute i banen til sikker seier. Et flott ritt av Valmir De Azeredo og en meget glad trener Caroline Malmborg.

- Hun var plassert i flere fine løp i fjor, og hun gikk også godt på Øvrevoll. Med formtall 81 sto hun ikke så godt til. Men jeg har vært fornøyd med henne i vinter, så vi tok sjansen. Det er vi glade for nå, sa Caroline, som ofte er i tv-ruta på lunsjløp i Sverige. 112 500 norske kroner ble en fin innkomst på vår nasjonaldag. Vinneroddsen på over 47 er med bred margin årets høyeste på Øvrevoll.

Manchego

Etter et tolvtevalg ble DD-spillet fulgt opp med et tiendevalg. Vi skrev at det ofte kommer overraskelser i Øvrevoll Mile Cup, men var ellers ikke inne på Manchego. Sara Slot kom frem innvendig og vant greit foran Lord of Trouble. Mamma Bente er eier, trener og oppdretter i et fint familieprosjekt. Og vinnerne i DD sørget for den nest høyeste oddsen på banen i dette spillet. Kun Derbydagen i 1992 slår dette.

 Ragazzo

Annike Bye Hansen har vært spent på 17. mai de siste tre årene. Når Ragazzo starter på Øvrevoll, dreier det seg om prestasjonsangst, men da er det desto deiligere etterpå.

- Nå kan jeg puste ut, og det er deilig. 11 strake seire på banen er flott, og en seier til, så tangerer vi Askepot. Täby Vårsprint er trolig neste oppgave, deretter trolig Polar Cup. Går alt bra, vurderer vi en tur til Tyskland eller England, sa en stolt og lettet trener. Easy Road var god som toer, og han får sikkert også en god sesong.

 Fearless Hunter

 

Fearless Hunter vant ikke løp i fjor, men var meget god flere ganger. Nå slo han Without Fear i en herlig finish. Begge disse kommer ganske sikkert til å kjempe i den ypperste eliten denne sesongen.

- Nå blir det fin 17. mai-feiring, og vi satser mot Stockholm Stora og Oslo Cup med Fearless Hunter. Tror det kan bli hyggelig å følge ham i år. Det er ofte slik at fireårssesongen blir tøff, så i år tror jeg det blir riktig bra, sa en fornøyd trener Rune Haugen.

 Calvados

Årets første hekkeløp var samtidig årets første gressløp. Selv om løpet kun talte fire hester, ble det en artig forestilling. Omoto Sando og Calvados lå i front med Rock the Boat og Energia Prince like bak. Inn på oppløpet ga Omoto Sando seg litt, muligens fordi han var eneste årsdebutant i feltet. Calvados gikk frem og vant sikkert foran meget positive Rock the Boat.

 Pecoiquen

Lennart Jarven er sammen med sin duo Pecoiquen og Lucky Lucioni omtrent 100 år gammel. I V5-1 var Pecoiquen overlegen med stallkameraten på annen. Vi må noen år tilbake i tid for å finne en 14-åring som tar to strake seire, men Pecoiquen løp som i sin ungdom. Det er utrolig morsomt at Lennart gjør det så bra med sine "oldinger", og vi gratulerer.

- Pecoiquen setter pris på at det er feste i banen, og det har han fått i år, berettet treneren.

 Icecapada

Treårsløpet for flere av de beste i den klassiske årgangen ble en duell mellom Icecapada og Bokan  Førstnevnte vant sikkert, men Bokan viste at han kommer til å bli å regne med.

- Hun møtte en veldig god hoppe i Dubai, og her hjemme kommer Icecapada helt sikkert til å hevde seg bra, mente trener Niels Petersen.

Ares

I V4-3 tok Ares en fin seier foran Golden Globe. Sara Slot fikk rittet da Marie Fretheim skadet seg, og Sara ble sammen med Carlos dagens dobbeltvinnere.

Nasjonaldagen ble avsluttet med seier til Augustinian og Natalie Mortensen. Dermed ble det fire svensktrente og en dansktrent vinnere på 17. mai. Heldigvis holdt regnet seg borte, og mange hadde en fin opplevelse.

Augustinian