Kassa i V65

Skrevet av Birger Christensen,  07.05.2015
Artikkelbilde
Loire

V65-rebusen ble krevende på Øvrevoll torsdag. Til slutt kunne en spiller ta med seg hele potten. V65 på galoppen er en krevende affære.

Hot Wing 

Kveldens første løp ble en sikker seier for Hot Wing. Fanny Olsson sørget for at vinneren fikk et fint løp i rygg på Colourist. Ut på oppløpet angrep Hot Wing og vant sikkert foran nettopp Colourist. De øvrige var langt bak. Under søla på toppen var det tydeligvis godt feste, for Hot Wing satte banerekord med nesten to sekunder.

- Fikk mye av fjoråret ødelagt, men nå er han tilbake. Skal hoppes inn og kommer etter hvert ut på hekk, berettet trener Are Hyldmo. 

 Vivere Cosi

I fjor startet Vivere Cosi 12 ganger uten å vinne. Som relativt fersk på stallen til Tor Wiggo Ellefsen i Stavern, ble det orden på sakene. Tidlig tet og deretter bare økte han forspranget på oppløpet. Jan-Erik Neuroth kunne roe ned i god tid før mål. Ellefsen vant et løp i monté tidligere i uka, og på Øvrevoll har han startet mest på hekk. I fjor vant hans Well Fitted på 17. mai foran stjernen Omoto Sando. Kanskje blir også Vivere Cosi en hinderhest etter hvert? 

 Mellon

Mellon traff ikke starten og var klart sist etter 100 meter. Men Nathalie Mortensen fant en fin reise innvendig, og tidlig på oppløpet var Mellon fremme hos ledende Denico. I mål var det ikke så mye som skilte, men Henrik Engblom-trente Mellon vant nokså sikkert. To seire på fire starter i år er en fin fasit.

 Purpurheart

Henrik Engblom brukte under en halv time på å hente seg sin andre strake seier. Purpurheart ledet fra start til mål, men storskrellen Captain of Comerce kom fort bakfra og var nær ved å utløse en bombe. Carlos Lopez klarte imidlertid å holde Purpurheart i gang til seier. Hun vant på årets første løpsdag i Skandinavia, nå kom triumf nummer to.

 

Are Hyldmo tok sin andre seier for kvelden da Loire spurtet inn til seier. Aim Higher brøt som flere ganger tidligere ut i svingen og var nærmest vinneren i mål. Marius Borgen red avventende på Loire, og da Soma- duoen Messi og The Phantom Blot hadde rast fra seg, kunne Loire vinne.

Den store favoritten Sir Silk ble strøket svært sent. I intervjuet en god stund før løpene antydet Anna Pilroth at det kunne bli strykning. Greit nok, men denne beskjeden burde for spillerne ha kommet tidligere.

 Wexford

 

Annike Bye Hansen hadde Wexford og Bobby Dazzler til start i maidenløpet.

- Tror at begge vil bli bra, men kanskje kommer dette løpet litt tidlig. Hennes duo kom i hvert fall tidlig nok til å ta en dobbeltseier. Wexford gikk foran hele veien og viste at dette er en type som kan bli riktig bra etter hvert.

 Hard To Believe

Ikke mange jockeyer vinner så ofte etter ritt ved railen som Marie Fretheim. Så også denne gang, der hun fant en åpning med Hard to Believe.

- Det fungerte ikke så bra i årsdebuten, da jeg ikke kjente hesten så godt. Nå var jeg optimistisk, og det gikk fint, sa trener Jacob Fretheim. Det førte til at en dyktig og heldig spiller kunne kvittere ut 353 tusenlapper, en grei lønn en torsdagskveld.