Hvem tar årets andre?

04.05.2015
Artikkelbilde

 

 

Sist torsdag vant Tenango som første hest sin andre seier for sesongen. Torsdag kan Hot Wing, Le Chiffre, Sir Silk, Loire, Bushfighter, Ash Hill Towers, Holiday Reading og Dandy's Hero ta sin seier nummer to for året. Vi tror at et par av de nevnte hester kommer a jour med Tenango, for vist form er ferskvare. Når status skal gjøres opp i november for hvilken hest som blir mestseirende, er det likevel sjelden at tidlige vinnere er med i den striden. De siste års vinnere i den kategorien, har ofte ikke startet seierssankingen før vi skriver Derbydag i slutten av august.

Årets første V65 betalte nærmere 130 000 for seks rette torsdager. Nevnte Tenango var den eneste favoritten i spillet, og det kommer temmelig sikkert noen luringer også denne gang. Å klare seks rette på Øvrevoll er en solid utfordring, ikke minst er det viktig å gå tynt i de rette løpene og treffe på hvor man skal gardere bredt. Erfaringen gjennom en årrekke har fortalt at nettopp dette er krevende, men desto artigere når det går veien. Vi setter vår lit til Le Chiffre i V65-1 og Sir Silk i V65-5, uten at det er det vi vil kalle klinke vinnere.

En luring tror vi Greased Lightning kan være i treårsløpet i V65-3.

- Han trener bra og har reagert veldig positivt på blinkers i trening. Tror han kan mer enn formtallet sist, beretter trener Annike Bye Hansen. Duoen som Annike mønstrer i maidenløpet (V65-4) tror hun vil trenge løpet. Og til slutt beretter hun at stallens stjerne Ragazzo vil årsdebutere på 17. mai som de to siste årene. Det har som mange vil huske endt med to strålende seire.