Hvem lykkes i Lyches?

Skrevet av Birger Christensen,  01.06.2015
Artikkelbilde
Shalalee

Brukseier Eyvind Lyches Minneløp er ett av de mest anerike løpene på Øvrevoll. Lyche var mannen bak papirfabrikken på Hamang og en av ildsjelene i banens tidlige dager. Det er de treårige hestene oppdrettet i Norge som har fått den store ære å kjempe om Lyches minne.

 

 

Distansen torsdag er 1980 meter, og det er betydelig lenger enn de fleste har gått i løpene til nå. Det er nok en av grunnene til at vi har fått en del overraskelser i løpet. Syv av de siste ti vinnerne har gitt over ti i vinnerodds med 34 ganger på In the Flesh som topp.

 

 

Vi tror litt på at det ikke kommer en skrell denne gang. Shalalee blir trolig favoritt, selv om ikke årsdebuten var perfekt. Hun vant kriteriet på Jägersro i fjor høst og var også god da hun vant på samme bane tidligere på høsten, og formtallet er klart høyest i feltet.

 

 

Mestre dos Magos og Whatdoesfoxsay er utfordrerne i våre øyne. I løpet av to uker i fjor høst skjedde noe pussig.

I NM var sistnevnte først i mål, men ble disket slik at Mestre dos Magos fikk seieren. To uker senere var han først over målstreken, men ble disket for piskbruk. Da ble det i stedet seier for Whatdoesthefoxsay! Nå tror vi litt mer på Mestre dos Magos etter hans fine annenplass i Guineas.

 

 

I V65-2 får vi et gledelig gjensyn med sprinteren Cavorting. Liz-Marie Åkerberg tar med ham og Panama Jack til Øvrevoll. Cavorting går kun løp som går rett frem, mens Panama Jack kommer ut i et løp over 1170 meter.

 

- Vi holder til ikke så langt fra Helsingborg og reiser 100 mil for at hestene skal gå løp i grovt regnet to minutter. Cavorting er blitt 13 år, men så lenge han synes det er gøy, kommer vi til å starte han, beretter Liz-Marie. Gikk flott på Derbydagen i fjor til tredje på tung bane, men vil nok helst ha et lettere underlag. Det har gått bra på Øvrevoll før, og da går det greit å reise.

For oss er det gøy å se en 13-åring som er så opplagt som Cavorting. Han har vunnet 900 meter tre ganger på Øvrevoll, samt to supersprinter over 402 meter, begge på 17. mai. I 2013 satte han banerekord som 11-åring, og det er kanskje ikke så veldig vanlig med banerekord for en 11-åring.

 

 

Spillemessig var det enkelt sist torsdag frem til Darjeeling i siste avdeling overrasket de fleste spillere. Denne gang synes vi det er vrient å finne en trygg banker, og på slike løpsdager blir det i hvert fall ingen bunnutbetaling. V65 på Øvrevoll er stort sett synonymt med gode utbetalinger.