En galoppdag å glede seg til

Skrevet av Birger Christensen,  12.05.2015
Artikkelbilde
Ragazzo

17. mai er sammen med Derbydagen de dagene med flest tilskuere, som ikke tilhører den indre klanen hvor mange er innsatt i galoppsporten. Vi håper at noen av dere som ikke går så ofte på Øvrevoll, også bruker litt tid til å se på løpene. Vi møter en sportslig flott løpsdag, og her er en liten guide over de største oppgjørene. Selv om vi kommer med noen hint, gir vi ingen garanti. Hadde vi visst hvilke av de firbente som var først i alle løp, hadde vi nok levd godt av å gå i spillelukene.

 

Hipp Hurra Hekkeløp er årets første gressløp på Øvrevoll i. Det er veteranene Omoto Sando og Calvados, tolv og ti år, som møter ungdommen. De to nevnte har vært Skandinavias beste hekkeløpere i flere år, men er blitt slått i dette løpet før. De tre øvrige er veldig jevne, og vi tror på et spennende hekkeløp. Siden Calvados har hekkeløp i kroppen, har vi mest tro på ham.

Forsommerløpet er forbeholdt de norskoppdrettede treåringene. Maimane, Miss Rebel og Whatdoesthefoxsay er en sterk trio. Men This Is Bajas var knallgod i årsdebuten og må tas på alvor. Captain of Comerce sjokkerte de fleste sist løpsdag med en flott spurt til annen. Kan overraske igjen, men motstanden nå er tøffere, og vi tror det rekker med vår kvartett.

 

Scandic Eliteløp inneholder ikke så mange hester, men de er veldig gode. Derbyvinneren fra 2011, Without Fear, har vært god i hele sin karriere. Fikk det ikke helt til i siste løp i Danmark, men tok en seier og en annen (Oslo Cup og Marit Sveaas' Minneløp) i de to største løpene for eldre hester på Øvrevoll i fjor. Skal gi bort noen kilo til motstanderne, men det tror vi det er en god sjanse for at han klarer.

Semb Hovedgård Hoppeløp har vel kanskje aldri inneholdt et så sterkt felt. Alle hestene har 80 eller mer i formtall, og det betyr klasse. Amie Noire hadde en flott sesong i fjor og avsluttet året med en knallsterk seier på Täby. I år tror vi Amie Noire suser inn i eliten. Årsdebut gjør det alltid litt ekstra spennende, men vår favoritt er i hvert fall nevnt.

Øvrevoll Mile Cup er et populært løp for hestene rett under eliten. Det er ikke så ofte at disse hestene løper om en så vidt stor premiesum. Fjorårets treåringer var gode, og Beentheredonethat og Staring At The Sea tror vi kommer til å kjempe i toppen. Er du overtroisk, skal du imidlertid spille Daydream Believer. Han har startnummer 13, og halvparten av de siste ti vinnerne har hatt nettopp nummer 13.

I løp syv kommer Ragazzo ut, Skandinavias beste sprinter. Både i 2013 og 2014 årsdebuterte han med suveren seier på 17. mai. Light the Fire tok tre strake seire på nasjonaldagen fra 2010 til 2012, nå kan Ragazzo tangere rekorden. Vinner han, blir det den 11. strake seieren på Øvrevoll. Det er en bak rekorden til Askepot, men da må vi snart 70 år tilbake i tid.

Ellers gleder vi oss til å se treårige Bokan mot Wild Citizen og Icecapada, tre hester som satser mot de klassiske løpene senere i år. I de andre løpene er det mange spillenøtter, hvor du kan gå ned til paddocken og plukke ut din favoritt.

Lykke til og god 17. mai.