William toer i Derby

Skrevet av Birger Christensen,  08.06.2015
Artikkelbilde

 

I Engelsk Derby på Epsom lørdag hadde mange tanker om at det kunne bli en dobbel til trener John Gosden. Slik ble det, med seier til Golden Horn og Frankie Dettori. Dette var Dettoris andre seier i Derby, da han også vant med Auhtorized i 2007. William Buick ble flott toer på Jack Hobbs. Han satt flott plassert hele veien og passerte de ledende midt på oppløpet. Men Golden Horn var bare alt for god, William ble dermed toer slik han ble i 2012, og oppsittet for gamletreneren Gosden var et hyggelig gjensyn.

Se Engelsk Derby HER

 

Derby var det også på søndag, men i litt mindre målestokk. I Jydsk Derby i Århus ble det en overraskende seier til Special Grey (Christina Borreby/Sara Slot). Niels Petersen-trente Cocco Chanel (Elione Chaves) var tredje, slått med en halv lengde. Special Grey ga nesten 34 i vinnerodds på en løpsdag hvor Captain Morgan (Marc Stot/Kevin Stott) og Negotiator (Bent Olsen/Rafael De Oliveira) var imponerende vinnere. Førstnevnte lekte med gode konkurrenter, og vi lurer litt på hvor god vinneren av Skandinavisk mesterskap på Øvrevoll virkelig er.

Se Jydsk Derby HER

 

Årets eneste løpsdag på Gärdet i Stockholm ble avviklet lørdag. Aase Marie Brown innledet med å vinne med Mr Moon Light og Path Changer, mens Carlos Lopez svarte med en dobbel med Painters Easel og Athlete Del Sol. Som vanlig var stevnet svært godt besøkt, selv om en sur vind gjorde at fjorårstallene på nærmere 60 000 tilskuere ikke ble nådd denne gang.