Torsdag med topphopper

Skrevet av Birger Christensen,  22.06.2015
Artikkelbilde
Icecapada

Torsdag er det flere flotte løp på Øvrevoll. Det første av de klassiske løpene som er forbeholdt hoppene, er 1000 Guineas. Vi tror Icecapada blir en relativt klar favoritt i feltet.

Det er ikke så mange storløp på Øvrevoll trener Niels Petersen ikke har vunnet. Men 1000 Guineas har han aldri tatt seg av. Nesten alle stjernene på stallen er hingster eller vallaker, men nå kan han ha fått frem en topphest blant hoppene. Vi er klar over at han har tre hester i løpet, men det er nok først og fremst Icecapada han må sette sin lit til. Det må vel kunne kalles årets finish det hun viste frem i Dianaløpning (1000 Guineas) på Täby.

En hest fra Täby og en fra Jägersro er hovedutfordrere. Antigua var toer bak Icecapada på Täby, og hun spurtet også bra. Havannas Dream har gjort det bra i Malmø og viste at gress fungerer flott. Eldstebror Lennart Reuterskiold Jr vant for to år siden med Rock of Ridd, og det kan bli reprise nå.

Den siste i kvartetten vi trekker frem, er Taja. Fire starter på Øvrevoll i fjor ga fire seire, og hun var den eneste med fire strake på banen. Utropstegnene er imidlertid blitt til spørsmålstegn, men Taja har så absolutt klassen.

 

Dusinet fullt for Ragazzo?

 

Ragazzo går torsdag for sin tolvte strake seier på Øvrevoll. I så fall blir det tangering av rekorden. 17. mai slo han flere av de hestene han møter nå, og i forhold til det løpet står han ikke så galt til. I Täby Vårsprint var det så vidt båten bar, men Ragazzo har alltid vært aller best hjemme på Øvrevoll.

Motstanden er tøff. Cathrine Erichsen har vunnet to ganger med Hansinger, og han utgjør sammen med Easy Road en fryktet duo. Weisse Socken yppet seg kraftig i fjor, og både Liber og Mississippi er meget bra. Men det er neppe noen tvil om at Ragazzo blir favoritt i et herlig sprintløp.

 

Fegentri for begge kjønn er et flott tiltak innen amatørsporten. Nå er turen kommet til Øvrevoll, og det er ryttere fra hele Europa til start. Vi tror sjansene for norsk seier er til stede, men noen walk over blir det neppe.

 

I det hele tatt er det bare å se frem til torsdagen på Øvrevoll. Den siste løpsdagen på banen i juni tror vi blir en innertier.