Ragazzo tangerte rekorden

Skrevet av Birger Christensen,  25.06.2015
Artikkelbilde
Ragazzo

Ragazzo og Havannas Dream ble de store navnene på Øvrevoll torsdag. Førstnevnte tok den tolvte strake seieren på banen, mens Havannas Dream passerte favoritten Icecapada til seier i 1000 Guineas.

 

Å påstå at Ragazzo fikk noen silkereise i Norsk Jockeyklub Sprintløp, ville være å lyve. Han kom klønete til, prøvde å gå i en luke som ikke fantes, måtte ta opp og gå rundt feltet. Men da gikk det fort, og han kom opp til Easy Road. De to fightet helt til mål, men 80 meter fra mål fikk Ragazzo et overtak. Det var imidlertid ikke slutt med det. Kretsen rundt Easy Road la ned protest mot Ragazzo. Den ble avvist, og dermed er Ragazzo a jour med Askepot II fra årene etter 2. verdenskrig. Stor honnør også til Easy Road. Han har to seire og tre annenplasser på raden, alle bak Ragazzo. Ingen tvil, Våre to ess er strålende elitehester.

 Tidlig på oppløpet tenkte jeg at dette ikke går, sa trener Annike Bye Hansen. - Men i dag imponerte han meg noe helt utrolig.

Eier Jan Andersen i Stall Trotting var også godt fornøyd.

- Neste start på Øvrevoll blir nok Polar Cup, og da går vi for seier nummer 13 på hjemmebane.

Oliver Wilson satt på Ragazzo for annen gang, og som på 17. mai i fjor, ble det seier.

 Havannas Dream

- Dette er en flott hoppe. Vant mot gode hester i Gøteborg, og da vi fikk vi håpet, sa trener Lennart Jr Reuterskiold. Har tro på at hun står distanse, og da kommer vi trolig tilbake til Norsk Oaks, berettet treneren.

En glad eiergjeng var på plass.

- En flott hest og en meget dyktig trener. Dessuten red Carlos Lopez et flott løp, fikk vi vite. Reuterskiold var for øvrig i vinnerpaddocken etter 1000 Guineas i 2013, da Rock of Ridd var best. Niels Petersen må dermed vente minst ett år til før han vinner dette storløpet.

 Secret Harmony

Før kveldens første løp var Secret Harmony litt rampete og kastet av Carlos Lopez. Men rømlingen ble fanget inn av Tollef Langvad, og Lopez satte seg opp. I selve løpet var Rune Haugen-trente Secret Harmony klart best, og hoppa tok en fin seier foran godt avsluttende Greased Lightning. Eierne av Giant Sandman kan kanskje få en ny hest å glede seg over, dette var i hvert fall karrierens beste for vinneren.

 French Fantasy

De mannlige Fegentri-rytterne skulle bare ri i drøyt 50 sekunder. Aller fortest red Gonzalo Pineda Carmena, som tok en sikker seier på dansktrente French Fantasy. Dermed trygget den gode spanjolen sin annenplass i årets Fegentri-fight. Philip Scott Sønsteby ble fin toer med Mr Timberlake, og det sørget for at Philip er med i striden. Som en liten kuriositet kan nevnes at French Fantasy vant dette løpet i fjor foran Mr Timberlake. Samme duo to år på rad, ikke ille.

 Royal Games

I V65-1 gjorde Silja Støren slik hun gjorde for tre uker siden på sin egen Royal Games. Tet fra start til mål var oppskriften, og seieren ble ganske sikker. Carolin Stummer fra Østerrike ble annen på Magic Cloud, mens That Was Easy og irske Sheila Ahern sikret tredje.

- Var litt usikker fra spor 12, men han var på hugget, sa en glad Silja etter seieren. Det er Dina Heggum som er Norges rytter i Fegentri i år, men selvsagt var det like gøy for Silja å vinne på hjemmebane.

 Julien Delamare

I V65-3 gjorde den gamle kjempen, 11-årige Aaron's Way, det spennende. Tet var ingen bombe, men det er lenge siden hun har gått så bra til mål. Ikke så langt fra mål fikk imidlertid favoritten Julien Delamare overtaket, og det ble seier til Are Hyldmo og Elione Chaves. Dette var Ares seier nummer åtte for sesongen, og det er flest på banen når vi snart skriver juli.

 Captain America

En snau time etter at Ragazzo hadde vunnet, ble det ny suksess for Annike Bye Hansen og Oliver Wilson. Captain America lå lenge blant de siste, og det var nok lurt, for farten i tet var nok i høyeste laget. Well Tried bød opp til kamp, men tross formtall 88 avgjorde Captain America.

 

Rune Haugen og Carlos innledet dagen med seier. De avsluttet den også med gevinst, da Party Fever nedkjempet positive Somerville kort før mål. Carlos Lopez leder nå så stort, at det skal mye til å ta igjen ham denne sesongen.

Party Fever