Mesterlig i Lyches

Skrevet av Birger Christensen,  04.06.2015
Artikkelbilde
Mestre dos Magos

Mestre dos Magos ble en fin vinner av Eyvind Lyches Minneløp torsdag. Men det så en stund ut som om overraskelsen Miss Kickoff skulle skrelle. Da fikk Nelson de Souza fart på vinneren, og det ble til slutt en grei seier.

- Jeg var fornøyd med Mestre dos Magos i Guineas, der han ble annen. Var litt spent på om dette løpet kom litt tett, med kun en uke siden Guineas. Men det gikk bra, og det var deilig, sa trener Annike Bye Hansen. Skandinavisk mesterskap, Breeders i Norge og Sverige er hovedoppgavene, kunne treneren fortelle. Vi må også gi honnør til Miss Kickoff, mens Shalalee skuffet.

Vortex

 

Vortex og Palermo hadde en strålende kamp om seieren i V65-3. Palermo var så vidt foran, men Vortex kjempet som en løve og kontret til seier. Han vant fem løp både i 2013 og i fjor, og nå startet han kanskje på en ny rekke.

- Han så slått ut, men gir seg aldri. En utrolig fighter, sa trener Sigmund Tandberg etter seieren. Jacob Johansen red et sterkt løp, og Reidun Bøhn kunne glede seg over en ny triumf.

Hot Wing

 

Kveldens første løp var årets andre hekkeløp på Øvrevoll. Debutanten på hekk Hot Wing leverte et flott løp, med full kontroll fra start til mål. Avstanden ned til toeren Email var solid, så dette lover det beste. Hekke-eliten er ikke så stor, og flere begynner å komme opp i årene. Are Hyldmo har trent hekkestjernen Rambo Flyer for et drøyt tiår siden. Hot Wing er ikke på det nivået ennå, men han kan bli en slager. Og han ble først til tre seire på Øvrevoll i år.

Sovell

Maidenløpet endte med en sikker seier til Sovell med Anna Pilroth på ryggen. Hun debuterte som fireåring for et par uker siden med et sterkt løp på Klampenborg, og nå kom seieren. Debutantene Fast Buck og Pilula Feliz har også all ære av sin innsats som toer og treer. Vinneren Sovell trenes av Annas mor, Bodil Blomquist, og de har fin form på flere hester.

Royal Games

Royal Games tok teten, og siden kom ingen riktig nær vinneren. Silja Støren eier Royal Games, og hun satt selvsagt på ryggen i amatørløpet.

- Han hadde ikke vunnet på en god stund, så nå er jeg veldig glad. Gikk sprint forrige gang, og det så ut til å tenne ham. Ingen tvil om at han betyr mye for meg, berettet Silja etter seieren.

Mister Manannan

I V65-2 vant det klare sistevalget Mister Manannan. Han var en meget god sprinter i England for flere år siden, men var svak på Täbys dirt track. Nå var det gress og rett frem, og da tok han frem sitt beste. Henrik Engblom red vinneren i hekkeløpet, nå var han trener av Mister Manannan, som Nathalie Mortensen red.

- Jeg hadde tro på ham, for han har vist bra saker i trening, sa "Henke" etter seieren.

 

Priceless

Priceless ble toer sist etter en sterk spurt fra køen. Nå rakk han frem i god tid og vant sikkert. Carlos Lopez red et fint løp på vinneren, årets seier nummer 11 for Carlos. Og Pål Nordbye kunne returnere til Sørkedalen med en fin seier i bagasjen.

 

Wings Of Thunder

Wings of Thunder avsluttet den vakre kvelden med en sikker seier. Dermed ble det en fin kveld for svenske trenere og jockeyer, sistnevnte trent av Annika Sjøkvist. To spillere løste V65-rebusen, og de fortjente de 180 000 kronene som var utbetalingen for en rett sekse.