Kvinnelig trenertopp

Skrevet av Birger Christensen,  15.06.2015
Artikkelbilde
Annike Bye Hansen

Vi vet at det er svært tidlig å begynne å gjøre seg noen tanker om de forskjellige championatene. Men når det snart er gått 30 prosent av sesongen, er det likevel litt oppsiktsvekkende at det er dobbelt til kvinnelige trenere på Øvrevoll.

 

Annike Bye Hansen leder listen med grovt regnet 5 000 kroner til gode på stallnabo Cathrine Erichsen. Trolig ligger de to i toppen også etter torsdagens løpsdag, men kanskje har de byttet plass i toppen. Sistnevnte er den kvinnelige treneren som har flest seire gjennom tidene og den eneste med over 200 seire. Annike passerte 100 seire for et par år siden, og i løpet av året er det nok bare Cathrine og Jenny B Hansen som er foran blant de kvinnelige trenerne.

 

Mens jockeyene kjemper om å sikre seg flest seire, er det pengene som avgjør trenernes tittel. Først etter Derbydagen er det mulig å si noe om hvem som blir champion, men vi synes det er hyggelig med litt honnør. Det kan neppe være mange ganger i Øvrevolls historie at to kvinnelige trenere har toppet listen.

 

Med sportslige briller er V65-2 det mest interessant løpet. For snart to uker siden vant Vortex og fikk to kilo for seieren. De øvrige ble satt ned en kilo eller to, og dermed skal det være enda jevnere denne gang. Den eneste som ikke startet i nevnte løp, er Manchego. Han tok en litt overraskende seier på 17. mai og må også regnes. Et flott hvor det ikke føles trygt å mangle noen av hestene på V65-bongen.

 

 

Vi nevnte før løpene sist torsdag at V65 på Øvrevoll bør være et interessant spilltilbud. Den dagen endte det opp med nesten en halv million for seks rette. Torsdag er det langt fra lett, men kanskje stopper det nå på femsifret utbetaling?