Fenomenet Omoto Sando

Skrevet av Birger Christensen,  15.06.2015
Artikkelbilde
Omoto Sando. Bilde Svensk Galopp

Den store dagen på Strømsholm lørdag dreide seg for oss nesten helt og fullt om Omoto Sando. Etter 12-åringens litt svake innsats 17. mai, tenkte nok mange at nå var karrieren på hell. Men slik så det ikke ut lørdag.

Han dro av gårde i tet i et godt tempo sammen med erkerivalen Calvados. Sistnevnte måtte gi tapt 500 meter fra mål, og Omoto Sando gikk i mål som en suveren vinner. 7.19 lød den utrolige vinneroddsen, og på Strømsholm har han nå fire seire og tre annenplasser på åtte starter (kom ikke til mål i 2009).

 

Arnfinn Lund hadde Omoto Sando frem til sesongen 2012, mens Are Hyldmo overtok 2013. Han har to seire på flatt, inkludert St Leger i 2006. 26 av de 28 seirene er tatt på hekk. 47 hekkestarter har gitt 26 seire og 16 annenplasser. Det er bare å gratulere alle involverte, med Lund, Hyldmo, Nils Petter Gill og ikke minst Henrik Engblom. Sistnevnte har vunnet 23 av de 26 hekkeseirene, mens Jan-Erik Neuroth, Jason McKeown og Campbell Gillies har en seier hver. Lennart Hammer-Hansen og Pascolina Da Costa har sittet på Omoto Sando når han har vunnet sine to flatløp.

 

 

I Grand National ble det en fin tredjeplass til Monfalcone (Tor Wiggo Ellefsen/Gerald Tumelty). Tyske Ländler tok en sikker seier.

 

 

Ellers tok Dina Heggum en flott seier i amatørløpet med Mirror Lad. Vi nevner også at Silja Støren ble toer med Russian Roulette med 17 kilo overvekt!

Video fra V4-løpene Strømsholm (Champion Hurdle løp 1) finner du HER

Bilder fra løp i Sverige kan du laste ned gratis HER