En fantastisk galoppkveld

Skrevet av Birger Christensen,  04.06.2015
Artikkelbilde

Tirsdag er det en strålende kveld for galoppfolket på Täby. Niels Petersen, Wido Neuroth, Rune Haugen, Cathrine Erichsen og Annike Bye Hansen reiser østover med sine elitehester. Stockholms Stora Pris, Täby Vårsprint, Bloomers Vase, 2000 Guineas og Dianaløpning (1000 Guineas) er toppene i en tiltalende meny, og vi ser litt nærmere på disse oppgjørene.

 

Stockholm Stora Pris: Årets løp så langt i Skandinavia. I fjor vant Bank of Burden foran Hurricane Red. Petersen har i tillegg til Bank of Burden med seg Without Fear, Energia El Gigante og Eye in the Sky. Haugen har en spennende duo i Probably og Fearless Hunter, og Coprah (Erichsen)  kompletterer det norske laget.

 

I Täby Vårsprint blir trolig Ragazzo (Bye Hansen). favoritt. Men selskapet er sylskarpt. Petersen har som så ofte før duoen Over the Ocean og Beat Baby på plass. En duo stiller også fra Stall Erichsen. Easy Road er spennende, mens veteranen Hansinger nærmest er en ekspert på nettopp dette løpet. Han vant dette løpet i 2010.

 

 

I klassiske Diana stiller Neuroth med fjorårsstjernen Taja, som trolig blir favoritt. Petersen har trioen Mai Pen Rai, Victoria Prada og Icecapada i et hoppeløp med høy klasse.

 

 

2000 Guineas er bra, men vi har sett bedre utgaver. Her er det kun Horatio Bloom (Petersen) som skal forsvare de norske fargene.

 

 

De eldre hoppene møtes i Bloomers Vase. Amie Noire (Neuroth) og Wunschkind (Haugen) er våre kort, og førstnevnte er en mulig favoritt.

 

 

I de øvrige løpene, som kunne ha vært storløp på en annen dag, er følgende norske hester på plass:

Petersen: Street Buzz, Walk of Pride, Frank Lloyd Wright og Weisse Socken.

Neuroth: Khyber, Seth, Elyod og Finial.

Erichsen: Maimane og Lord Handsome

 

Totalt 29 norsktrente hester og trolig mange svenske kroner med på hjemreisen.

HER kan du laste ned programmet til tirsdagens, og alle andre løpsdager i Skandinavia med felles spill