Daydream er en drøm

Skrevet av Birger Christensen,  18.06.2015
Artikkelbilde
Daydream Believer

Daydream Believer er en ærlig og flott hest, som alltid gjør sitt beste. Sammen med duoen Arne O Karlsen og jockey Trond Jørgensen ble de dagens navn på Øvrevoll.

- Bane, distanse og topp jockey, jo jeg må si at jeg er optimistisk, sa trener Cathrine Witsø Slettemark før løpet. Og hun fikk rett. Hun måtte gjennom en protest, men den ble avvist. Carlos Lopez tok seier nummer 13 for året, men det er nok intet ulykkestall. Ellers er det bare å si at oppgjør i denne klassen alltid er jevne og krevende å vurdere for en spiller. Slik blir det nok også i ukene fremover.

- Målet er Fearnleyløpet, som han tapte knepent i fjor, berettet Cathrine.

 Puyol

Kveldens første løp ble et herlig løp å skue. Puyol tok som ventet teten. Han ledet klart 400 meter fra mål, men da nærmet de øvrige seg. Puyol hadde imidlertid litt spart, og han holdt unna med en hals til gode på godt spurtende Stuckinamoment. Henrik Engblom tok sin trenerseier nummer syv for året, og Nathalie Mortensen vant for fjerde gang i år på banen.

 Nine Mile

 

I V65-1 ble det et jevnt oppgjør mellom Wexford og Nine Mile. Førstnevnte var først i mål, men etter en incident tidlig i oppløpet, byttet de to plass. Dermed ble det karrierens første seier til Nine Mile, mens Carlos Lopez økte sin ledelse blant jockeyene. Rune Haugen kunne glede seg over seier, men var nok minst like fornøyd med oppholdet på Royal Ascot.

 

 Calcaterre

Trener Sigmund Tandberg trodde på Vortex og håpet på Calcaterre. Det ble sistnevnte som tok hjem stallseieren denne gang.

- Han har gått litt med brekket på, så vi satte på blinkers. Det så ut til å fungere, og Calcaterre spurtet fint til seier, sa Sigmund Tandberg.

- Han kom litt bakpå tidlig, men spurtet desto fortere, sa vinnende rytter Sabine Langvad. Hun startet dagen som dyktig intervjuer og toppet det hele med seier.

 Full Stretch

 

- I årsdebuten for to uker siden var banen for tung for Full Stretch. Hadde troen på ham i dag. Han bærer vekt godt bare underlaget er fast, fortalte trenerveteran Arne O Karlsen.

På ryggen av vinneren satt Trond Jørgensen som red sin første vinner for  40 år siden på Fourth Hussar. Imponerende å se hans finish til seier med tanke på at han fyller 59 til høsten. Og det stoppet ikke med det. Arne og Trond avsluttet kvelden med seier til Cold Fact. Moro når to så fine representanter gjennom en årrekke får fullklaff.

 Cold Fact

 

Steinar Holm mente at Possibly burde ha en god sjanse i V65-5.

- 1600 meter og gress er nær optimalt, og dette ble jo veldig lett. Dette hadde jeg stor tro på, og det er jo gøy når det går som man håper, sa hestekaren fra Blaker. Jan-Erik Neuroth angrep på riktig tidspunkt, og da var løpet raskt avgjort.

 Possibly

Etter mange vriene V65-runder ble det denne gang litt mer overkommelig for spillerne. 14 tusenlapper var ganske bra utbetaling for en rekke som ikke var uløselig.