Wido med sin 20. Derbyseier?

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2015
Artikkelbilde
Bokan, Wido Neuroth og Stall Kalas

 

 

Lørdag er det stor Derby-kveld på Jägersro. Det norske håpet i selve Derby er Wido Neuroth-trente Bokan, som blir en av favorittene i et åpent Derby. I Derby Trial på banen ble han overraskende slått av Pouline, en hoppe fra Francisco Castros stall. Men Bokan er helt klart på sitt beste i stand til å vinne, og da blir det i så fall Widos Derbyseier nummer 20. 11 seire på Jägersro, seks på Øvrevoll og to Klampenborg så langt er sterke tall, særlig at han kan få sin seier nummer 12 i Malmø.

Vi har sett litt på de øvrige løpene i den rekkefølge vi møter hestene lørdag kveld. WN = Wido Neuroth, NP = NielsPetersen

 

Derby Consolation: Seth (WN) og Split Personality (NP) kommer ut i et felt med kun fire hester. Her vinner den som står distansen best.

Sofieroløpning: Dette er et løp for Derbyårgangen, men for hester med litt tvilsom stayerevne. Taja (WN) og Frompariswithlove (NP) var begge sterke i fjor, så langt ikke like bra i år. De blir neppe veldig mye spilt, men de kan overraske med fremgang.

Margareta Wettermarks Minnesløpning er et løp for de beste hoppene. Amie Noire (WN) var treer i Derby og suveren i Oaks i fjor på Jägersro. Dette er litt kortere, men vi tror på seier i kamp med Inaya.

I Derby Sprint blir nok Volatile løpsdagens største favoritt. Horatio Bloom og Victoria Prada (begge NP) skal være mye forbedret for å slå Dubai-vinneren, men i trippelkampen kan de være.

Blant de beste sprinterne er det Beat Baby og Over the Ocean (begge NP) som skal forsvare de norske farger. Vi tror det blir en match mellom Over the Ocean og Let'sgoforit med Beat Baby i trippelstriden.

Energia Eroi (NP og Staring at the Sea (WN) skal ut i kveldens mest åpne løp med 15 svært jevne hester. Sistnevnte vant Sofieroløpning i fjor og kan vinne igjen. Energia Eroi liker seg på Jägersro, men det kan bli tøft med 66 kilo. Dette er det desidert mest åpne løpet denne fine kvelden, så her er det nok bare å gardere bredt.

 

Lørdag 18. juli går Svenskt Derby av stabelen i Malmø. Løpene starter kl. 16.40 V65 fra 3. løp kl 18.05. Jackpot i lørdagens V65, ca 230 000,- legges til 6-erpotten

 

Da det også er V75 her i landet lørdag kveld, bør galoppelskere heller se løpene på DENNE LINKEN enn å vente på dem på Rikstoto Direkte.

 

Dette er en link som alltid viser Svenske galoppløp, når det er spill fra Norge og de ikke viser dem på Rikstoto Direkte. Den ligger også under våre linker. (og tilsvarende link til danske løp under linker og Danmark)

 

Programmet til løpene finner du HER