Glimrende gruppeløp

Skrevet av Birger Christensen,  26.07.2015
Artikkelbilde
Without Fear

Torsdagens løpsdag er sportslig "tre på topp" i sesongen. To av årets tre gruppeløp avholdes torsdag, og i tillegg er det generalprøve for flere treåringer før Derby. Får vi se årets Derbyvinner i Scandic Derby Trial?

 

Alle gode ting er 13?

 

Ragazzo vant sitt første løp 13. september 2012. Sist tangerte han rekorden på 12 strake seire på Øvrevoll, nå kan 13 bli et lykketall. Det er åpenbart at han blir stor favoritt, men det er en tøff kvartett han skal beseire. Easy Road har gitt Ragazzo en god match flere ganger, og Giftorm var knallgod toer i fjor. Var også god toer bak Silver Ocean i Pramms Memorial, og sistnevnte skal sammen med Energia Colonial utfordre favoritten.

- Vi har hatt en liten hovknusning, men alt ser bra ut med Ragazzo nå. Har vist at han takler en tung bane, og dessuten tåler gressbane mye regn nå. Liker ikke spor 1, men med et så lite felt bør det ikke være noe problem, sier trener Annike Bye Hansen. Ragazzo er for øvrig alene om å ha to seire i Polar Cup, nå kan det bli den tredje strake.

 

Petersen har halve feltet

 

Bank of Burden, Without Fear, Eye in the Sky, Duke Derby, Matauri og Energia El Gigante trenes alle av Niels Petersen. Det er nøyaktig halvparten av feltet i et spennende Oslo Cup.

- Jeg har en veldig god sekstett og håper selvsagt at jeg har vinneren. Bank of Burden og Without Fear går nesten aldri et dårlig løp. Sistnevnte vant i fjor og liker nok 2400 meter på Øvrevoll bedre enn Bank of Burden. Blant de tre fireåringene tror jeg nok mest på Eye in the Sky, han representerer fremtiden. Som sagt, jeg håper og tror på seier, men motstanden er skarp, tenker Niels.

 

- Jeg har en sterk duo i Probably og Fearless Hunter, som skal gjøre livet surt for motstanderne. Begge er i kanonform. De står 2400 meter bra, men er muligens enda skarpere på litt kortere. Det vil vi se når vi kommer til Marit Sveaas' Minneløp, sier Rune Haugen. Han har også løpsdagens mest spennende starthest i Quarterback.

 

Duo i Derby Trial

 

- Etter at Quarterback kom hjem fra Dubai, begynte han å vokse. Han er en kjempe på 530 kilo, og vi har valgt å sikte oss inn på Norsk Derby. Alt ser bra ut, men det er klart jeg er spent når det er nesten fem måneder siden forrige start. Tror det skal gå bra, fortsetter Rune.

På klassen er det Icecapada som skal være hardeste utfordrer. Seier i Diana, toer i 1000 Guineas er gode papirer, men står hun Derbydistansen.

- Det tror jeg skal gå bra. Men det er først om fire uker hun skal være i toppform, Derby Trial blir en gjennomkjøring, sier Niels Petersen.

 

Sist torsdag var det ingen som klarte seks rette på Øvrevoll. Nå skal vi være med i kampen om 433 389 ekstra kroner i sekserpotten.