Flotte storløpsvinnere

Skrevet av Birger Christensen,  23.07.2015
Artikkelbilde
Hot Wing

Hot Wing, Majestic Max og Transsylvania var en flott seierstrio i de tre storløpene på Øvrevoll torsdag.

 

Hot Wing er i sitt livs form. Torsdag kom høydepunktet så langt i karrieren, da han vant Michelets Minneløp i stor stil. Han er den eneste som har tatt fire seire på Øvrevoll i år, inkludert en suveren vinst i hekkeløpsdebuten. For Carlos Lopez var det årsseier nummer 20 for sesongen, før noen andre hadde nådd ti.

- Han hadde en del problemer i fjor, men i år har det meste gått på skinner. Var litt redd for at banen var litt for rask, men det gikk jo fint. Kommer nok til å legge hovedvekt på hekkeløp i høst, berettet trener Are Hyldmo. Are ble for øvrig dobbeltvinner, da Tookwino holdt unna for Fredde i V65-finalen. Fanny Olsson satt på vinneren.

 Majestic Max

Majestic Max lå fint plassert i Øvrevoll Sprint Cup. Da Carlos Lopez satte inn støtet drøyt 200 meter fra mål, var det ganske fort avgjort. Han årsdebuterte for kun to uker siden, men nå var det klart for årets førte seier.

- En flott hest, som jeg er veldig glad over å ha fått i trening. Jens Erik Lindstøl dro til Brasil, og da kom han til meg. Fikk en skade i vinter, og derfor var han litt sen i gang. Han starter allerede kommende torsdag, fortalte trener Annike Bye Hansen etter den fine seieren.

 Transsylvania

Det ble dansk seier i hoppenes Lanwades Stud Stakes. Men ikke med storfavoritten Hoku, men med Transsylvania. Hun gikk rett til tet, og Manuel Santos styrte siden begivenhetene. Hoku tapte fra start, og det får vi håpe at hun etter hvert kutter ut.

- Transsylvania har gått et par veldig gode løp i år, og nå stemte alt, sa en glad trener Helle Christensen etter den flotte seieren med førstepremie på 112 500 kroner.

 Busybeeingfabulous

Den flotte sommerkvelden ble innledet med årets andre toårsløp. Fire av de seks hestene er fra Niels Petersens stall, og han tok en fin trippel i løpet. Vinner ble Busybeingfabulous med Per-Anders Gråberg på ryggen.

- Jeg synes både mine hester og de to andre leverte et fint løp. I år har jeg et fint knippe med toåringer, så det skal bli spennende å følge dem utover høsten. Hvilke som blir best er for tidlig å si, men tror flere av dem vil være i toppen, mente Niels. 

 

 Zaphir

Amatørenes oppgjør ble vunnet av Zaphir, som tok årets første seier. Vinnerrytter ble Andreas Tapia Dalbark, som er toer blant amatørene i Sverige. Priceless kom som en vind bakfra, men rakk ikke frem til mer enn annen. Silja Støren var femte med Aaron's Way, og det var mer enn godt nok til å vinne PA Minibuss Cup.

 Vortex

Mange gode norskoppdrettede møttes i V65-2. Vortex og Dickie Dickens hadde fordel av vektlettelse på gode lærlinger, og de to gjorde opp om seieren. Vortex var det nødvendige foran.

- Han sto fint til, men jeg var litt usikker på om han hadde fått en form for allergi. Var svak akkurat på denne tiden i fjor, men nå gikk det bra, sa en fornøyd trener Sigmund Tandberg.

 Cold Fact C

 

Cold Fact satt tidlig i tet fra spor 13, og den manøveren ble trolig løpsavgjørende. Niende- og ellevtevalget Barn Dance og Prawda var nærmest vinneren, men Cold Fact holdt sikkert unna. Elione Chaves satt på hoppa, som trenes av Arne O Karlsen i Åsgårdstrand.

 

V65-rebusen så vrien ut, og det ble den. Ingen fikk seks rette, mens det ble drøyt 22 000 for fem rette.

Tookwino