Fearless Hunter var fantastisk

Skrevet av Liv Kristiansen,  09.07.2015
Artikkelbilde
Fearless Hunter

Det står skrevet i Bibelen at de siste skal bli de første. I Polar Mile Cup ble det et rivende oppgjør mellom de tre siste valgene. Fearless Hunter gikk til topps etter et herlig oppgjør med sistevalget Jubilance. Treer ble Palermo som viste at han fortsatt kan.

- En utrolig fighter med et stort hjerte, sa Carlos Lopez etter den flotte gevinsten. Carlos red også vinneren på 17. mai, der han også avgjorde med liten margin.

- Jeg vinner Polar Mile Cup i dag, sa trener Rune Haugen. Han fikk rett, men tok også litt feil. For det var Avon Pearl han ble spurt om, men både han og den andre favoritten Silver Ocean skuffet. Rune var likevel svært fornøyd med at Fearless Hunter gikk til topps.

- Han er blitt sterkere i år og kjemper helt til målstreken. Lurte litt på om det var litt kort, men det gikk jo flott.

Jubilance var knallgod toer. Han vant fire løp på Øvrevoll som treåring, før han fikk premie i Marit Sveaas' Minneløp. Det er fortsatt bare fire treåringer som har klart å få premie i det nevnte storløpet. Også Palermo får heder. Feltets eldste hest imponerte som tredje, og han så ikke det minste gammel ut.

 Backcountry

Kveldens første løp ga seier til Backcountry. Miltonia hadde en ganske stor ledelse, men da Nathalie Mortensen fikk fart på vinneren, gikk det unna. Dette var den andre seieren på fire starter for Backcountry, og den fine finishen tyder på at det kan være litt å gå på for treåringen, som trenes av Henrik Engblom.

 Lord Handsome

I karrierens start nummer 19 gikk Lord Handsome sitt første løp på Øvrevolls gress. Det ble en fint første møte, da han vant med kort margin til Frank Lloyd Wright og Calcaterre. Vi fikk se et morsomt løp hvor Maimane og Monkey Bar Flies var i tet, men ga seg litt siste 200. Cathrine Erichsen trener vinneren, som ble ridd av dyktige Nelson De Souza.

- Morsomt å se ham fungere så godt på gresset. Neste oppgave blir Øvrevoll Sprint Cup om to uker, berettet Cathrine.

 Possibly

 

Nora Hagelund Holm fikk mye skryt for sitt ritt på Possibly i amatørløpet. Hun satt langt bak, mens det gikk alt for fort i front. Løpet munnet ut i en duell mellom Possibly og Heavemly Spiced, men de siste meterne avgjorde Nora greit.

- Det kjentes bra ut underveis da vi tok innpå, sa Nora, som senere i sommer skal få delta i EM.

 Miss Kickoff

Cathrine Erichsen vant med Lord Handsome, og en snau time senere ble det seier med Miss Kickoff.

- Jeg mente at hun burde kunne avlegge sitt maidenship i dag. Det var nesten enda enklere enn jeg kunne tenke meg, sa Cathrine om vinneren som Rafael De Oliveira hadde gleden av sitte på rundt banen.

 Manchego

Det var langt, ja veldig langt frem for Manchego da hestene kom ut på oppløpet i V65-5. Men det gikk unna, og ved veien var han i tetbildet. Dramatic Act, som hadde ledet, hadde imidlertid spart litt, og vi fikk oppleve en ny flott duell. Manchego var dog det nødvendige foran.

- Vi vant Michelets Minneløp i fjor, og vi prøver i år også, selv om vekten blir tøffere i år, sa Sara Slot om hesten som trenes av moren Bente.

 Loire

I V65-5 hadde Are Hyldmo de to favorittene i Loire og Julien Delamare. Denne gang var det førstnevnte som reddet stallens ære etter en tøff fight med Ash Hill Towers. Mikael Narvaez er en spennende lærling å bruke med tre kilo lettelse, så han får nok flere sjanser fremover.

Flott vær, en strålende bane og mange flotte dueller i banen, gjorde nok at mange opplevde sommerkvelden på Øvrevoll som et bra sted å være. Med eller uten overskudd i totoen.