Easy Road og Eye in the Sky toppet kvelden

Skrevet av Birger Christensen,  30.07.2015
Artikkelbilde
Easy Road

Easy Road vant Polar Cup. Eye in the Sky tok seg av Oslo Cup. De to var toppene på den flotte Øvrevoll-kvelden.

 

Til tross for at kun fem hester startet i Polar Cup, ble vi vitne til et strålende gruppeløp. Easy Road og Silver Ocean valgte å gå innvendig på oppløpet, et godt valg. De to kjempet side om side helt til målstreken, hvor Easy Road var foran med et nesebor.

- Jeg trodde faktisk vi hadde tapt, så da var det desto deiligere at det ble seier. Synes at han fortjente å vinne nå. Vi har slitt mye med allergi, men det har gått bra likevel. Nå blir det muliges sprintløpet på Derbydagen, deretter Täby på Stockholm Cup-dagen, kanskje en tur til det store utland, antydet trener Cathrine Erichsen.

Fire seire, tre annen og en tredje har Easy Road på de åtte siste startene. Rafael De Oliveira har ridd seks av løpene og fikk gleden av å vinne Polar Cup.

- En herlig hest, som alltid gir sitt beste. Er veldig glad for å få sjansen, sa Rafael som tok sin årsseier nummer ni.

Silver Ocean var stor i nederlaget og var veldig nær sin andre seier i Polar Cup. For Ragazzo stoppet det på 12 strake. Med tanke på at løpet kun inneholdt fem startende, fikk han en helt håpløs reise. Vi tror det blir lenge til noen tar 12 strake på Øvrevoll igjen.

 Eye In The Sky

Niels Petersen hadde seks hester til start i Oslo Cup, og han tok godt for seg av premiefatet. Men det var kun Eye in the Sky som maktet å slå Rune Haugens flotte Fearless Hunter.

- Eye in the Sky er fremtiden, siden han bare er fire år, sa Niels sist helg. Det var tydelig at han hadde tro på det grå lynet mot sine eldre kanoner, og slik ble det. Tross store trafikkproblemer tidlig på oppløpet rakk han frem til Fearless Hunter, som leverte et strålende løp.

- Jeg er superfornøyd, og han er en ekstrem stayer. Er litt redd for at vi ikke får se så mye til ham i Skandinavia, men det kan jo bli litt artig i utlandet også, mente Niels. Elione Chaves tok kveldens tredje seier, og det blir han som eventuelt kan ta opp kampen med Carlos Lopez.

 Icecapada

Derby Trial ble et artig løp å skue. De fire i favorittkvartetten var klart bedre enn de øvrige med Icecapada som vinner foran Brownie, Khyber og Quarterback. Vi er ikke sikre på om vi fikk så mange svar i forhold til Derby om tre uker. Men de tre norsktrente (Brownie er ikke meldt) vil trolig sammen med Bokan høre til favorittene.

- Icecapada er et stykke unna sitt aller beste, det skal hun være i Derby Synes dette var positivt for den fine hoppa, og det blir noen spennende august-uker, sa trener Niels Petersen.

At Quarterback bare ble fjerde, tror vi ikke Rune Haugen var misfornøyd med ham. Siste start  var i Dubai dagen før Vasaloppet, så da skjønner man at det er en stund siden. Khyber holdt også bra, og Wido Neuroth har nå to aktuelle Derby-kort.

 Vortex

Vortex er en av de mest imponerende hestene på Øvrevoll. Fem seire i 2013, fem seire i fjor, nå tok han årets tredje. En sjelden evne til å vinne, og på ny fightet han seg til seier foran Hasheem, som ikke hadde startet på et par år. Eier Reidun Bøhn har en hest som nærmer seg 800 000 innløpt, og snart er det Fearnleyløpet. Honnør til Sigmund Tandberg og Elione Chaves etter den flotte seieren.

 Jouye

Kveldens aller første løp ga en klar seier til Jouye. Dina Heggum red et flott løp på vinneren, og hun avanserte til annenplass blant amatørene. Jouye var annen for en uke siden, men nå fikk Enebakk-trener Knut O Arnesen en etterlengtet seier.

 Hongkong Emperor

I maidenløpet var Hongkong Emperor like suveren som det så ut til på forhånd.

- En fin seier, selv om nok motstanden var moderat. Ville teste ham før Derbymilen, som er det neste målet for ham, berettet trener Bent Olsen.

 Point Man

Cathrine Erichsen og Rafael De Oliveira jublet over Easy Road, men en drøy time senere ble det mer jubel. I  I et voldsomt overpacet løp hadde Point Man og Possibly mest krefter igjen med førstnevnte som vinner. Seventyseven var sist lenge, men spurtet storstilt til tredje.

 Sir Silk

Sir Silk avsluttet kvelden med en flott spurtseier for Anna Pilroth.

Han har en skade som gjør at vi må trene ham forsiktig. Men i dag fungerte det bra, sa Anna.