Captain of Comerce var sjefen

Skrevet av Birger Christensen,  16.07.2015
Artikkelbilde
Captain of Comerce

Captain of Comerce, Jan Bjørdal og Rafael De Oliveira var hovedpersonene på Øvrevoll torsdag. For en drøy måned hadde vi ikke Captain of Comerce på listen over vinnerkandidater i Skandinavisk Mesterskap. 11. juni kom den første seieren i nokså billig lag. Tre uker senere slo han bedre hester lett, og da snakket Jan Bjørdal om planene.

- Først Skandinavisk Mesterskap, så går vi for Dansk Derby, berettet han. Utviklingen har vært enorm, og torsdag ble seieren sikker. Rafael De Oliveira gikk innvendig for lederen i svingen, lot de andre komme nærmere, men da var det et ekstra gear. Dermed vant Rafael både hovedløpet og det oppgjøret som inneholdt de beste eldre hestene.

- Han trenger muligens å gå opp en kilo for å være sikker på å komme med i Dansk Derby, sa Jan. Vårt tips er at Captain Comerce er med i Derby om drøyt to uker.

 Dramatic Act

V65-4 ble en herlig fight for hestene tett oppunder eliten. 200 meter fra mål så vi fire hester med vinnersjanse. Dramatic Act og Lord of Trouble passerte mål helt likt, men førstnevnte lyktes best med innslaget på målstreken. Dramatic Act vant for to uker siden, var knapt slått forrige torsdag, mens det ble ny seier denne gangen. Imponerende. Rafael De Oliveira beregnet rittet på vinneren godt i tet, og vi tar med at Matauri og Killroy også var lite slått

 Punktum Finale

Årets første toårsvinner ble Punktum Finale, fulgt av Marshall Runner og Dastan. Det gikk litt hit og dit for flere av debutantene, men vinneren lå fint til ved gjerdet hele veien. Frederick Salvador fikk gleden av å seire i årets første toårsløp.

- Punktum Finale har trent bra, særlig de siste 14 dagene. Men det er ikke så lett å vite hvordan han skulle hevde seg, så dette var moro, sa en fornøyd trener Hallvard Soma.

 Fredde

Fredde var en av de største favorittene i V65-spillet. Favorittskapet forsvarte han med glans.

- Han har hatt mye høyere formtall tidligere enn han har nå. Selv om han fikk fire kilo for den siste seieren, hadde jeg god tro på seier, sa trener Cathrine Witsø Slettemark. Carlos Lopez red dermed sin vinner nummer 18 for sesongen, og han leder suverent blant jockeyene.

 Panama Jack

I V5-2 gikk trippelen til gjester. Panama Jack ledet og holdt knapt unna for angripende Caipirinha og Forray. Sara Slot rir med stor selvtillit for tiden og tok en flott seier på Panama Jack. Liz-Marie Åkerberg trener

vinneren.

- Han har ikke funnet formen før i år, men nå stemte det meste. Vi kommer tilbake i neste uke, og da håper jeg han er like pigg da, sa treneren.

 Barn Dance

På 22 starter de siste to årene hadde Barn Dance samlet sammen til en tredjeplass. Men nå var det tid for å skrelle. Elusive Thought ledet lenge, men Helena Berlin fikk fart på Barn Dance og tok seg forbi kort før mål. Dette var Henrik Engbloms trenerseier nummer ni på Øvrevoll i år, en flott fasit.

Seventyseven

Seventyseven avsluttet den fine kvelden med seier. Dermed ble det dobbeltseier for både Cathrine Witsø Slettemark og Carlos Lopez. V65 ga drøyt 140 000 for seks rette og gjorde tre spillere fornøyde med kvelden.