Åpent i Skandinavisk mesterskap

Skrevet av Birger Christensen,  13.07.2015
Artikkelbilde
Captain Of Comerce

Torsdagens hovedløp er Skandinavisk mesterskap for treåringer. Fire dansktrente og en svensktrent hest skal ta opp kampen mot seks norske hjemmehåp. Helt siden tidlig på 80-tallet har løpet eksistert, og det har vært en fin blanding av favoritter, outsidere og storskreller..

Ser vi på de siste ti årene, var Falconet den største favoritten. Han tok da også en suveren seier for trener Bent Olsen. I år har Bent med duoen Hongkong Dragon og Legial.

Marc Stott vant i fjor, da Captain Morgan var overlegen, Nå kommer Marc med Mericon, som på samme måte som Captain Morgan kun hadde en start og en seier før torsdagens store løp.

Blant de norske var Shalalee veldig god i fjor høst, da hun seiret i det svenske kriteriet. Har ikke imponert til nå i år, men kan slå til om hun går et hakk opp i form. Vi kunne nevne mange flere, men stopper ved Captain of Comerce. Har tent til i de to siste startene og vunnet bekvemt. I begynnelsen av juni hadde vi ikke tenkt på ham som vinner av Skandinavisk mesterskap, nå synes vi han er svært aktuell.

 

Vi gleder oss også stort over å se det første toårsløpet på banen i år. Hele 11 håpefulle ungdommer er starterklært, og det er veldig spennende. For spillerne er det dog ikke enkelt. Vi har gått et lite stykke tilbake i tid, og der ser vi at nærmere 90 prosent av årets første toårsløp blir vunnet av hopper. I år er det fire hopper i løpet, og i mangel av noe annet, satser vi på dem. Viktigere enn å spille hardt første gang ut, kan det i stedet være å plukke vinnere til senere opptredener.

 

Det er en spillemessig spennende V65, og det er liten grunn til å tro på bunnutbetaling. Flere av Niels Petersens hester gikk brukbart i helgen, og vi har tro på at stallformen er stigende. Matauri har ikke vunnet i år, men nå tror vi sjansen er der. Distansen er fin, og litt regn skader ikke. Tross tøff motstand blir han vår banker torsdag. Lykke til.