Wido, Niels eller Rune?

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2015
Artikkelbilde
Quarterback

Blant trenerne som fortsatt er aktive på Øvrevoll, er trioen Wido Neuroth, Niels Petersen og Rune Haugen de tre som har vunnet flest storløp på Øvrevoll de seneste årene. Etter mye frem og litt tilbake har vi funnet ut at Derbyvinneren nok står på en av de nevnte stallene.

Quarterback, Icecapada, Bokan og Khyber. Det er vår favorittkvartett i årets Derby. Vårt førstevalg blir etter litt vurdering Quarterback.

- Jeg var veldig fornøyd med ham i Derby Trial etter nesten fem måneders løpspause. Vi valgte å gi ham et snilt løp, og at han da bare var en drøy lengde fra seieren, var oppmuntrende. Han har trent strålende siden, og jeg kan ikke være annet enn optimist, sier Rune. Han vant Derby i 2004 med Mick Jerome og med Probably i 2013. Rafael Schistl gikk til topps i fjor med Eye in the Sky, nå er det god mulighet for andre strake.

 

Niels Petersen har fire hester i Derbyfeltet. Icecapada er nok det beste kortet, men det er tydelig at han har høye tanker også om Wild Citizen.

Icecapada er den jeg er mest sikker på vil befinne seg i toppen. Hun var god da hun vant Derby Trial. Er sikker på at hun har gått frem siden det løpet, men det har trolig også konkurrentene. Jeg er også veldig spent på Wild Citizen. Har ikke startet siden 17. mai, da jeg måtte strykes rett før 2000 Guineas etter en sårskade. Over tre måneders løpspause gjør selvsagt det hele mer usikkert, men han innehar i hvert fall høy kapasitet. Whatdoesthefoxsay er ved siden av Icecapada feltets to hopper, og hun kan klare premie. Bør ha en god sjanse til å få bonusen som beste norskoppdrettede, mener Niels.

 

For en måned siden tok Wido Neuroth sin Derbyseier nummer 20 da Bokan vant på Jägersro, og Wido er Derbykongen i Skandinavia. Søndag kan det bli en ny triumf med Bokan, nå som sist med Jan-Erik Neuroth på ryggen. Seieren i Malmø var enkel, og Bokan er temmelig sikkert helt i toppen. Khyber får William Buick som makker, og det er, slik vi ser det, feltets fjerde vinnerkandidat. Stall EOS tok sitt første Derby på Øvrevoll da Lorofino vant i 1993. 22 år senere kan det bli ny triumf.

Vi skrev for ganske lenge siden at det kom til å bli norsk seier i år. Lord of Dublin fra Bent Olsen kan gjøre vårt tips til skamme, men vi tror det blir tøft.

Det er fem norskoppdrettede hester i løpet som kjemper om fire bonuser. I tillegg til Whatdoesthefoxsay, blir Annike Bye Hansens duo Mestre Dos Magos og Greased Lightning favoritter til bonusen på 100.000 kroner. De to siste er Tookwino og Final Episode, som er født i Danmark, derav suffixet (DEN), men kvalifiserer som norskoppdrettet da de er oppvokst i Norge.