Daydream Believer en drøm

Skrevet av Birger Christensen,  13.08.2015
Artikkelbilde
Daydream Believer

- Han er helt fantastisk. Det er nesten så jeg har lyst til å grine, for Daydream Believer er en hest man blir så utrolig glad i. Målet har vært Fearnleyløpet i hele år, og da er det gøy å lykkes. Må også legge til at Jan-Erik (Neuroth) red et kjempeløp, sa en glad trener Cathrine Witsø Slettemark.

Løpet ble et herlig løp med stor fart hele veien. Da mål nærmet seg, ble det de tre favorittene, hvor også Dickie Dickens og Vortex får pluss for innsatsen. Og eier Per Dave Holtung hadde  seier i Sverige i tillegg til Daydream Believer, stor suksess.

 Our Last Summer

Allerede i kveldens aller første løp fikk vi se stor sport. Debutanten Our Last Summer leverte en strålende prestasjon og vant lett. Elione Chaves trengte ikke å anstrenge seg for å vinne, og vi så en toåring fra Niels Petersens stall som nok blir en av favorittene i kriteriet. Det gjør nok også Bostar. Han skjønte ikke så mye til å begynne med, men avsluttet i overlydsfart. I det hele tatt var dette en kvintett vi vil høre få høre mer fra.

- Han er en sen toåring, som bli bedre neste år, sa Niels. Da blir det ikke lett å være konkurrent. 

 Hot Wing

Hekkeløpet ble en stor oppvisning av favoritten Hot Wing. Han gikk i tet drøyt runden fra mål, og siden var det ikke snak om saken. Skjønt, over siste hekk hoppet han så uvørent at spillerne fikk hjertet i halsen.

- Han er litt nonchalant, men det gikk heldigvis bra. Han var ikke ute av canter, berettet seiersjockey Henrik Engblom etter løpet.

- Jeg har vært heldig som har fått trene noen utrolig gode hinderhester. Rambo Flyer var jo en stjerne, og Omoto Sando har jeg fått trene de siste årene. Nå kan det se ut som at Hot Wing kan bli like god. Det blir nok et noviseløp til før finalen i høst, sa Are Hyldmo. Hot Wing tok sin seier nummer fem i år på seks starter, og siste flatløpsseier var Michelets Minneløp. Colourist var klar toer hele veien og får også pluss i margen.

Queen's Delight

Queen's Delight hadde aldri vunnet før, men nå var tiden inne. Most Wanted ledet lenge stort, men det stoppet midt på oppløpet. Da avgjorde Carlos Lopez etter et sterkt ritt, og Are Hyldmo tok en ny seier. På disse tider i fjor hadde Are fem seire, nå ble årets gevinst nummer 13 bokført. 

Carlos Lopez er suveren blant jockeyene. Fortsetter han i samme stil utover høsten, kan det bli første gang siden 2001 at en jockey når 40 seire (Kim Andersen tok 48 seire det året). Nå vant han på Allinornothing. Carlos og Cathrine Witsø Slettemark vant onsdag på Täby med treårshoppa Miss Rebel.

Allinornothing

- Allinornothing har vært ute et par ganger på litt lang distanse, hun er nok best på sprint, sa Cathrine. Og det har hun nok rett i.

Barn Dance

Henrik Engblom hadde en fin kveld på Øvrevoll. Først vant han med Hot Wing i hekkeløpet, deretter ble det trenerseier med Barn Dance. Helena Berlin holdt et godt tempo i tet, og da de andre nærmet seg, hadde hun mer å svare med.

Maimane er en flott treårshoppe. Mot gode sprintere holdt hun og Rafael De Oliveira unna for Valeo Si Vales og Mister Manannan.

Maimane

- Hadde ikke gått 900 meter siden debuten som toåring, men jeg hadde håpet, sa trener Cathrine Erichsen. Når en treåring slår så gode sprintere, kan det bli moro i en del raske løp fremover.