Quarterback på Haugens store dag

Skrevet av Birger Christensen,  23.08.2015
Artikkelbilde
Quarterback

 

 Med seier både i Norsk Derby og Marit Sveaas' Minneløp er det ingen som helst tvil om at Rune Haugen var det store navnet på Øvrevoll søndag. En time etter at Fearless Hunter hadde vunnet Marit Sveaas' Minneløp, var det klart for Quarterback i Derby. Det er bare å gratulere alle som gjør en jobb i kretsen rundt stallen, men aller mest Rune. 

- Tusen takk, sa Rune til alle gratulanter som av hele sitt hjerte unnet Rune denne dagen.

- Han gikk i Dubai tidlig i mars, men så begynte han å vokse. Han ble kantete, og vi valgte å gi ham en pause. I Derby Trial valgte vi et passivt opplegg, nå var vi langt mer offensive. Jeg rir ham hver dag selv, og det er bare så herlig at det har lykkes, fortsatte Rune.

Rafael Schistl vant Norsk Derby i fjor på Eye in the Sky, nå gjentok han bedriften med Quarterback.

- Norway is my second home. Det er en stor ære for meg å få ri så flotte hester. Hvis ingen andre ville gå i front, gjorde vi det selv, sa Rafael. Seieren ble enkel, mente han.

- Seieren ble jo ganske overlegen. Dette var utrolig gøy, sa Marit Nygård, som eier Derbyvinneren sammen med moren Kjersti.

Favorittene gjorde opp i årets Derby. Icecapada ble flott toer foran Neuroths duo Bokan og Khyber. Mestre dos Magos fikk dobbel dose. Femtepremien i Derby ga 60 000, mens bonusen for beste norskoppdrettede var verdt 100 000.

Til slutt nevner vi at det er fem ganger siden 2007 at samme trener klarte å vinne Derby og Marit Sveaas' Minneløp. Wido Neuroth klarte det i 2007, Arnfinn Lund i 2011, Niels Petersen i 2012 og 2014, samt Rune Haugen i dag.