Nå kommer toåringene

Skrevet av Birger Christensen,  03.08.2015
Artikkelbilde
Cruel Intentions

Nå kommer toåringene

 

Når torsdagens løp er avholdt, er vi halvveis med årets sesong. Da har vi 17 av 34 løpsdager unnagjort. Denne gang er det toåringene som dominerer.

Hele 20 toåringer er starterklært. Storløpene for de yngste kommer nå på rekke og rad, så det er jo gunstig å få prøvd seg i løpsbanen. 13 av de 20 debuterer, og alle skal rundt svingen. Nettopp det kan by på utfordringer, men vi satser på at det går bra.

Eivind Eckbo Legats Vandrepokal er forbeholdt hoppene og har en førstepremie på 90 000 kroner. Cathrine Witsø Slettemark tok Cruel Intentions til Täby i debuten. Det ble seier direkte i et fint felt, men det skilte ikke mye i finishen. Hun blir trolig favoritt i løpet, men det er flust av spennende utfordrere. Marc Stott velger å ta turen fra Danmark for å kjempe om seieren, og dermed setter vi Roman Princess inn blant de fremste utfordrerne. Ellers er Appelina ytterst interessant. Faren Appel au Maitre husker alle som har gått noen år på banen. Moren Wings of a Dove slo Neuroth-stjernen Pretty Girl med nese på den svenske Derbydagen i 2002 i en finish man ikke glemmer så lett. Jo, her er det bare å følge med for å se om det er en ny stjerne i emning.

 

V65 går denne gang fra 4. til 9. løp. 23. juli ble det jackpot, og det er ikke sikkert det blir så langt unna nå heller. Å finne en banker er ingen enkel affære, og i de fleste løp trenger man ganske mange streker for å føle seg sikre. Vi blir ikke overrasket om fasiten blir en ny jackpot, i det minste veldig nær. Og om V65 blir for vrien, er det gode penger å hente i andre spilleformer også. Lykke til.