Marie gjør come back

Skrevet av Birger Christensen,  31.08.2015
Artikkelbilde
Most Wanted med Marie Fretheim

17. mai falt Marie Fretheim av hesten Oui Je Peux i svingen. Det så riktig stygt ut, og mange holdt pusten. Heldigvis gikk det bedre enn vi kunne frykte, et brudd rett ved albuen var fasiten etter uhellet.

Hestens navn blir rett oversatt "Ja, jeg kan", og Marie ville vise at hun kunne. Torsdag er det come back på familiehesten Most Wanted, som torsdag går sitt løp nummer 98. Marie har sittet på veteranen 70 ganger. 

- Jeg begynner pent med en starthest, og neste torsdag er det meningen at jeg skal ri Pretty Perfect. Problemet har vært å kunne bøye og strekke albuen, så jeg vil vente med å ri de hestene som er mest stri. Har ridd en del for Rune Haugen i to år, og det går stadig bedre. Føler at jeg tross alt har vært heldig og gleder meg veldig til å ri på torsdag, avslutter Marie. I samme åndedrag tar vi med at Jacob Johansen gjør come back på Jägersro onsdag på Hurricane Red. 10. juni styrtet Jacob rett før mål på samme bane. Han rir ikke på Øvrevoll torsdag, men det varer nok ikke lenge før han er på plass også her.

 

Selv om det bare er seks hester til start i The Heatherwold Cup, er det et felt som holder skyhøy klasse. Fire av de fem hestene med løp i kroppen har vunnet, og aller mest imponert ble vi over seieren til Karaliene. Men her er vi kun sikre på at dette feltet inneholder fremtidige topphester. Vi blir ikke overrasket om kriterievinneren befinner seg i det feltet vi møter på torsdag.

 

Selv uten Omoto Sando får vi det klart fineste hekkeløpet på Øvrevoll denne sesongen. Stallkameraten Hot Wing har hatt en strålende sesong med suverene seire i sine to hekkeløp så langt. Dessuten vant han Michelets Minneløp, og allerede nå er fem seire bokført. Kampen om å bli mestseirende hest på Øvrevoll denne sesongen er han stor favoritt til å vinne.

Denne gangen møter imidlertid Hot Wing et langt tøffere selskap. Calvados er en utrolig kjempe, som viser ungdommelig tross sine ti år. Han går nesten aldri et dårlig løp, og sannsynligvis gir han favoritten fight. Heller ikke Free House skal man kimse av. Ble fjerde i Scandinavian Open på Klampenborg, og løpet i Oslo Cup var heller ikke dårlig. Han har en hekkeseier bak seg og må tas på alvor. Vi liker også Rock the Boat godt, men å vinne tror vi blir i tøffeste laget.

 

V65 ser ut til å være av middels vanskelighetsgrad. Det blir neppe så mange store skreller, men en overraskelse eller to blir det nok. Vi ønsker lykke til på sesongens nest siste torsdag med galopp fra Øvrevoll.