Mange flotte vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  23.08.2015
Artikkelbilde
Appelina

 


 
Også utenom Derby og Marit Sveaas' Minneløp var det mange veldig flotte vinnere på Øvrevoll søndag. Vi gir et lite pluss til Aylin, Easy Road og Appelina,
 
- Nå er han best. Det sa Cathrine Erichsen etter at Easy Road hadde hentet inn positive Weisse Socken og gått til topps i sprintløpet. Cathrine hadde belegg for de tre ordene, for en hest som slår Ragazzo i Polar Cup og deretter vinner en sylskarp 900 meter, er bare best.
. Jeg trodde det kunne være litt kort, men han imponerte meg stort. Rafael De Oliveira og Easy Road er et godt team sammen, og nå går vi til Täby Open Sprint 20. september, sa Cathrine.
- An amazing horse, sa Rafael selv om Easy Road. Er veldig glad for å få ri ham, og nå gikk han godt fra start også.

Easy Road
 
Aylin hadde en strålende sesong i fjor. Hun var kort slått i flere løp av meget gode hester på kontinentet. Nå ble det seier i en flott duell med Amie Noire, og med flere andre hopper ikke mye slått.
- Hun har gått mange fine løp i Tyskland, og jeg synes også at hun gjorde det bra i Oslo Cup. Da ble hun også kjent med banen, og det var også positivt. Synes vi skal regne Aylin som den beste hoppa i Skandinavia, mente trener Jan Olsen etter seieren.
- Synes det var litt for rask bane, så jeg trodde kanskje det skulle gå litt for fort. Men det gikk jo bra, sa Shane Karlsson, som satt på ryggen av Aylin.
Aylin 
 
Wido Neuroth sto med fire seire på de siste ti årene i Skandinavisk mesterskap for 2-åringer. Nå ble det seier med Appelina og tredje med Dastan med Marshall Runner mellom seg. For Jan-Erik Neuroth var det første seier i storløpet, mens Stall Perlen var i vinnerpaddocken da Vainqueur vant i 2011.
- Appelina skjønte ikke så mye i debuten. Hun fikk mye på plass den siste uka, og dette lover godt for fremtiden. Både faren (Appel au Maitre) og moren Wings of a Dove har jo mye speed, så vi ser med spenning fremover, berettet Wido. 
 Street Buzz
Mange hadde tro på at Niels Petersen skulle vinne Derby Milen for de hestene som syntes Derbydistansen er i lengste laget. Det gjorde han også, men ikke med favoritten Mai Pen Rai. I stedet gikk Street Buzz et flott løp til seier etter et godt ritt av Per-Anders Gråberg.
- Street Buzz er en flott hoppe, som fikk fine betingelser her med rask bane og rett distanse. Moren Latakia vant det samme løpet, så da var det jo litt stas at også datteren fikk vinne, sa Niels.
 Jouye
De kvinnelige amatørrytterne fikk æren av å innlede den flotte dagen. Løpet ble en suveren seier for Jouye med Dina Heggum på ryggen.
- Utrolig gøy å få vinne løp på Derbydagen. Da vi fikk fri bane på oppløpet, ble det veldig greit, sa Dina, som tok sin tredje seier i år på Øvrevoll.
. Jouye var syk på forsommeren, men nå har det ordnet seg. Honnør til Dina, en meget god amatørrytter, som er flink til å lytte til de beskjeder hun får, sa trener Knut O Arnesen.  
 Julien Delamare
Are Hyldmo er treneren på Øvrevoll i år med klart flest seire. Naturlig derfor at Hyldmo fikk med seg en seier på Derbydagen. Elione Chaves ga Julien Delamare et fint løp langs railen, og seieren ble til slutt sikker. Ikke nok med det, Loire sørget for dobbeltseier til stallen.
- Julien Delamare har et fint løpshode, og det har også Elione Chaves på ryggen av vinneren. Forbedrer Julien Delamare seg litt til, kan det være et håp i Breeders Sprint tidlig i oktober, berettet Are.
 Caitling
I siste sving var det ikke mange som trodde på Caitling i V64-starten. Hoppa klarte rett og slett ikke å følge med, men da oppløpet kom til syne, gikk det unna. I god tid før mål hadde Sara Slot sørget for at seieren var i boks.
- Jeg red så fort jeg kunne for å holde følge, men det ble langt frem. Det er en herlig hoppe, og utrolig gøy å få vinne på en så stor dag, sa Sara som tok den fjerde rake seieren med Caitling. I juni var formtallet 65, nå blir det trolig minst 80. Peter Spengler er eier, trener og oppdretter av Caitling, og også han var fornøyd.
Selv med Derbyseier og Sveaas-seier, var ikke Rune Haugen helt fornøyd. Han ville også ha med seg Lord of Trouble i siste løp. Mikael Narvaez red et flott løp, og han tok seg forbi Daydream Believer kort før mål. Rune ble selvsagt dagens mann. Blant jockeyene var det ti forskjellige av de ti løpene, ikke så ofte at akkurat det skjer.

Lord Of Trouble