Karaliene klart best

Skrevet av Birger Christensen,  03.09.2015
Artikkelbilde
Karaliene

Karaliene er en flott toårshoppe. Torsdag vant hun The Heatherwold Cup med klar margin foran en rekke flotte toåringer. Det er naturlig å hevde at Karaliene er den beste toåringen med snaut tre uker til kriteriet. Our Last Summer og Bostar var de to nærmeste, men på behørig avstand. Nelson de Souza satt på vinneren.

- Fikk Karaliene inn på stallen i mai, fortalte Cathrine Erichsen på en litt skurrete linje fra Baden-Baden. Karaliene har gjort alt vi har bedt om så langt, og nå blir det enten Amacita-løpning på Täby 20. september eller kriteriet på Øvrevoll tre dager senere.

 Hot Wing

Hot Wing er årets slager på Øvrevoll. I sesongens start nummer syv ble det den sjette seieren. Tre av seirene er kommet på hekk, og i tillegg har han vunnet Michelets Minneløp. Torsdag vant han enkelt foran en meget positiv Rock the Boat, som bar toppvekt i løpet. Hot Wing la som sist inn et uvørent sprang på den siste hekken, men det gikk greit.

- Etter siste hekk forrige gang var jeg ikke helt confident nå, sa seiersjockey Henrik Engblom. Hot Wing var litt uvøren igjen, men heldigvis gikk det bra. Et stort hekketalent, sa "Henke", som har et utall av seire med stallkameraten Omoto Sando.

- Drottningens Pris, Champion Hurdle og hekkefinalen er aktuelle løp, mente trener Are Hyldmo.

 Colourist

Vi hadde to hekkeløp på Øvrevoll torsdag. Email og Somerville holdt farten oppe, mens favoritten Colourist fulgte rett bak. På oppløpet ble det en herlig fight mellom Colourist og Somerville. Førstnevnte fikk overtaket før siste hekk og holdt sikkert unna, men det var en god prestasjon av de to beste.

 Seventyseven

Seventyseven hadde tre ganger på rad stått igjen i starten. Nå fikk han en bedre start, og da ble seieren enkel. Bak tetduoen lå Carlos Lopez godt plassert, og da åpningen kom innvendig, var det snart avgjort.

- Var sikker på seieren med en ok start, og det ble også enkelt. Starter trolig førstkommende torsdag, og deretter har jeg lyst til å prøve en litt lenger distanse, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.

 Tookwino

Etter seieren med Hot Wing ble det ny seier for stall Hyldmo i amatørløpet. Tookwino var hundre meter etter teten inn mot siste sving, men det hadde gått for fort i front.

- Jeg ga ikke opp, for det hadde gått veldig fort der fremme. Har neppe opplevd et raskere oppløp før, og det var en utrolig følelse. Min andre seier på Øvrevoll i år og ikke den siste, lovte Philip Scott Sønsteby.

 Pecoiquen

Pecoiquen er 14 år, men fortsatt sprek. På en fast og fin sandbane imponerte han på ny, og tre seire som 14-åring er det bare å ta av seg hatten for. Lennart Jarven trener Pecoiquen, og Carlos Lopez tok sin seier nummer 30.

- Han er frisk og glad, og jeg rir ham stort sett selv hver dag, sa en annen veteran som imponerer.

 arkivbilde Denico

Dramatikk ble det i V65-5, men ikke i selve løpet. Kanzee Gold var klart først i mål, men Elione Chaves veide inn med en drøy kilo undervekt. Dermed gikk seieren til Denico, Hanne Rådstoga og Nelson De Souza. Det er lenge siden forrige disk for undervekt, og vi håper det blir lenge til neste gang.

 Cambuslang

V65-finalen ble spennende og utrolig vekslende. Langt ute i banen kom Priceless og Cambuslang, og sistnevnte knep seieren. Han årsdebuterte og var desidert sistevalg, og V65-utbetalingen gikk fra småpenger til drøyt 12 tusenlapper. Ann Charlotte Nielsen trener, og Anna Pilroth satt på kveldens siste vinner.