Generalprøve på sanden

Skrevet av Birger Christensen,  13.08.2015
Artikkelbilde
Mustajjid

Med kun tre dager før den store Derbydagen, er det neppe noe sjokk at løpene går på sandbanen. Gressbanen skal være på sitt aller beste søndag 23. august, slik den har vært gjennom sommeren. Dermed får trenere og eiere med hester som presterer sitt beste på sandbanen, en fin sjanse til å få se sine firbente på sitt beste underlag.

Det er selvsagt ikke så mange elitehester til start torsdag. Men vi gleder oss til en rask sprint i V65-2. Vi tror mest på Pal O'Mine og Lord Handsome. Denne duoen er nærmest for eksperter på 1100 meter på sandbanen å regne. Dancewithastranger er også spennende. Gjorde come back på Jägersro nylig, og da viste hun at hun trengte et løp. Men dette er en hest med høy klasse, ikke minst var hun knallgod på Täby i fjor høst. En opplagt outsider.

Vår hovedbanker blir Mustajjid i V65-åpningen. Var meget god da han vant lett til 78 i formtall i fjor høst. I starten etter var han kun en drøy lengde bak Dickie Dickens på formtall 82. Viste gryende form sist på Täby, og nå tror vi seieren kommer.

Spillemessig ser det svært vrient ut mot slutten av V65-spillet. I generalprøven foran Derbydagen tror vi det blir en middels vanskelig omgang. Skal vi tippe rundt 30 000 for seks rette?