Flott norsk lunsj på Täby

Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2015
Artikkelbilde
arkivbilde Miss Rebel

Monfalcone og Miss Rebel ble norske vinnere på Täby onsdag. I tillegg ble det trippelplasser til flere av de norske, så fasiten ble svært god.

 

Monfalcone er nok i øyeblikket Skandinavias beste steepler. Onsdag ble det seier i Gyllene Hästen for annet år på rad. Gerard Tumelty satt som vanlig på ryggen. og seieren ble sikker. Lady Dylan (Christopher Roberts) var meget god treer fra Are Hyldmos stall i sitt første steeplechase.

- Jeg var litt nervøs siden de to hardeste konkurrentene holdt seg rett bak, men samtidig er det jo artig når det er konkurranse, sa en fornøyd trener Tor Wiggo Ellefsen. I høst blir det Tysklandstur for Monfalcone og kretsen.

 

Cathrine Witsø Slettemark hadde med seg to hester til Täby. Miss Rebel (Carlos Lopez) tok en flott sprintseier i det første løpet, mens Seventyseven spurtet sterkt til tredje etter en dårlig start.

- Miss Rebel liker seg veldig godt på en rask gressbane. Da er hun minst tre-fire lengder bedre enn på andre underlag. En fin hoppe, som nok kommer til å vinne flere løp i år, sa Cathrine.

 

I hekkeløpet Lindarängen Memorial ble det for n'te gang en flott duell mellom Calvados (Dennis Persson/Niklas Loven) og Omoto Sando (Are Hyldmo/Henrik Engblom). Sistnevnte ledet lenge, men Calvados hadde mest å by på i spurten. Han vant dermed løpet for fjerde gang på de fem siste årene.

 

Niels Petersen hadde med seg to toåringer til Täby. Seieren gikk til Pocahontas Face, men duoen til Niels ble annen og tredje. Rock Dancer  (Elione Chaves) og Busybeingfabolous (Per-Anders Gråberg) var nærmest vinneren. I tillegg ble stallens Walk of Pride (Gråberg) nummer to i V5-finalen.

 

Wido Neuroth ble toer med Seth (Jan-Erik Neuroth) etter en knallspurt fra de bakre rekker.