De øvrige løpene derbydagen

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2015
Artikkelbilde
Marshall Runner

Longines Ladies Cup

 

De kvinnelige amatørrytterne får gleden av å åpne Derbydagen og kjemper om premie fra Urmaker Bjerke. I fjor vant 16-årige Nora Hagelund Holm på sin egen hest Oaksana. Hun har sjansen igjen på Golden Globe, men det blir knallhard kamp. I det 15 hester store feltet er det seks svensktrente, fire dansktrente og fem norsktrente, så dette blir ikke lett å vurdere. Barn Dance og Jouye har tatt to seire i løpet av noen få uker, og det er slett ikke umulig at den tredje gevinsten kan komme. En luring kan Little Quest være. Gikk med samme vekt som Jouye sist, nå er differansen ni kilo. Det kan gjøre utslaget.

 

NDP Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

 

Toåringene er den yngste årgangen som går løp på Øvrevoll. Her må hestene være oppdrettet i Skandinavia for å få lov til å starte. Blackstone har startet tre ganger, ingen av de øvrige flere enn to. Det er velkjent at hestene kan forbedre seg mye fra en start til neste, så dette er ikke enkelt. Wido Neuroth har vunnet fire ganger på de siste ti årene, i år er Dastan og Appelina fine kandidater. Cathrine Erichsen seiret i fjor med Maimane, hennes håp i år er Eyes on the Prize.  Isidro Vergara har ikke så stor stall, Marshall Runner og Sound of Silence har sjansen. Hallvard Somas Punktum Finale vant årets første 2-årsløp og har en jockeystjerne på ryggen i dag.

 

Bærum Kommune Løp

 

Norges eneste galoppbane ligger i Bærum. Da er det ikke noe å si på at kommunen har sitt eget løp på den store Derbydagen. Det er i våre øyne et supervanskelig løp med 15 hester til start. Ametyst og Maimane vant begge på denne dagen i fjor, ingen umulighet at en av dem kan gjøre det igjen. Vi så Finial avslutte sterkt til tredje mot gode hester i siste start og er litt inne på at hun kan hevde seg. Ellers er en kjent oppskrift på Derbydagen å gå ned til paddocken, finne seg en fin drakt på jockeyen eller en hest man liker godt. Det er nemlig et svært åpent løp.

 

Emirates Derby Mile

 

Hestene i 4.løp har alle vært meldt i selve Derbyløpet. Disse hestene synes i de fleste tilfelle at 2400 meter er i lengste laget. Legalizer er en meget god hest, som faktisk aldri har vunnet løp før. Gikk på Øvrevolls sandbane i fjor, men ikke på gresset. Bør ha en fin sjanse til å vinne. Mai Pen Rai tror vi er det beste norske kortet, og Hongkong Emperor kommer fra Danmark for å gjøre løpet til en skandinavisk fight. Og ikke glem: Du kan vinne tur til Dubai om du tipper rett vinner i løpet. Send sms til 2242 med kodeord Derby, og litt luksus i Dubai kan være nærmere enn du tror.

 

San Pellegrino Løp

 

San Pellegrino er en liten by langt nord i Italia, i tillegg tenker mange på mat når de hører navnet. Hvis den er sterkt krydret, eller Heavenly Spiced, blir det glede i kretsen rundt hesten, som vant i siste start. Colourist og Cold Fact sørger nok for fart allerede fra start, og på en slik dag er selvsagt Hat Parade meget aktuell. Noen vil selvsagt også merke en viss Party Fever etter Derbydagen. Og siden vi startet i Italia, kan det kanskje passe med Giovanni Nobile, som er kjent i flere sammenheng. Veiledende? Neppe, men så er da også løpet svært åpent.

 

Waba Gruppens Sprintløp

 

Drøyt 50 sekunder tar sprintløpet for løpsdagens aller raskeste. Over the Ocean, Beat Baby, Cavorting og Light the Fire har vunnet løpet før og stiller også i år. Niels Petersen trener fem av hestene og tror mest på Beat Baby, det kan være en pekepinn. Beat Baby mangler for øvrig 72 kroner innridd på å nå to millioner, da må han bli blant de fem beste søndag. Henrik Engblom har en fin duo, kanskje er Mister Manannan den aller raskeste. Liber er en lynrask danske, og Easy Road er i toppen om ikke 900 meter blir litt kort.

 

Erik O Steens Memorial

 

Erik O Steen er en gigant i Øvrevolls historie, og det er de beste hoppene som kjemper om heder og ære. Wunschkind vant i 2013, og Madame Esprit seiret i fjor. Vi tror det kan bli tøft å legge på til to, men umulig er det ikke. Amie Noire blir nok favoritt, men hun skal gi de fleste konkurrentene fire kilo, og 2400 meter på Øvrevoll har til nå ikke vært noen favoritt. Vi prøver oss i stedet med dansktrente Aylin som et interessant bud. Hun har gått flere gode løp i Tyskland i sommer, og sist prøvde hun seg på Øvrevoll. Innsatsen i Oslo Cup var ikke dårlig, og nå kjenner hun banen bedre.

 

Irish Thoroughbred Marketing Mile

 

Hvis det ikke har gått så bra med spillet på Derbydagen, begynner det å haste med å redde stumpene. Brownie vant 2000 Guineas for snart tre måneder siden og er en av mange håpefulle fra Bent Olsens flotte stall på Klampenborg. Her tror vi på årets første seier for Lord of Trouble, en av banens jevneste hester. Topptrioen fra Fearnleyløpet, Daydream Believer, Dickie Dickens og Vortex, forsvarer de norskoppdrettedes ære med glans. Ikke glem Red Turtle. 79 i formtall og fleksible blinkers lyder spennende. Kan være en skilpadde med mye fart.