Bank of Burden en banker?

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2015
Artikkelbilde
Bank Of Burden

Marit Sveaas' Minneløp avholdes i år for 25. gang. Bank of Burden kan vinne dette Gruppe 3-løpet for tredje gang, og i så fall blir han den første til å klare det. Han blir ganske sikkert favoritt i totolukene.

- Av mine tre startende er jeg nødt til å sette Bank of Burden først. Han vant løpet klart både i 2012 og 2014 og går utrolig stabilt. Formen er på topp, og 1800 meter på Øvrevoll er noe han liker godt. Det gjør ingenting om det kommer regn, men det går bra også på en god bane. Without Fear var toer i fjor og er også til å stole på. For Energia El Gigante blir det stas å få William Buick på ryggen. Siste start i Oslo Cup var et steg i riktig retning, men kanskje er 1800 meter litt for skarpt, avslutter Niels Petersen sin vurdering av hans trio. 

- Alt ble feil for Probably sist, men om det klaffer nå, skal de løpe fort for å slå ham. Når jeg så i tillegg har Fearless Hunter, må det være lov å være optimist. Han går på alle underlag og alle distanser og er en enorm fighter. Marit Sveaas' Minneløp har vært årets store mål for begge mine, så det hadde vært gøy å lykkes, beretter Rune Haugen.. Rune har faktisk aldri gått til topps i dette storløpet, så det er kanskje på tide.

Bent Olsen og Cathrine Erichsen har begge en duo å håpe på. Kvartetten Jubilance, Falconet, Coprah og Palermo har alle det til felles, at de ikke vinner så ofte når de møter de aller beste. Av de nevnte tror vi mest på Jubilance og Coprah, og vi tror at spillerne skal være litt ekstra obs på Jubilance. Han elsker Øvrevoll og er alltid i premierekken når han starter her.

I det ti hester store feltet har vi nevnt ni av dem. Men vi har på ingen måte glemt Berling. Skimmelen vant Scandinavian Open på Klampenborg i juni, og han gikk også til topps i Marit Sveaas' Minneløp for to år siden. Aldri har noen kvinnelig jockey vunnet løpet på 24 forsøk, men Dina Danekilde og Berling kan aldri avskrives. Trener Jessica Long har hatt et flott 2015, ikke minst gjennom Berling og den treårige stjernen Volatile.