Ventetiden er over

Skrevet av Birger Christensen,  13.04.2015
Artikkelbilde
Simian

For oss som er glad i galopp kan vi glede oss til sesongstart på Øvrevoll. Torsdag braker det løs, og selv om ikke alle feltene er like velfylte, ser vi frem til sesongstarten. Det er aldri lett å vurdere sjansene til åpningsdagen hvor tipsene svirrer i luften. Noen ganger har vi fått tips om tre forskjellige bankere i samme løp, mens seieren er gått til en fjerde kandidat.

Den første måneden er det dirttrack-banen, eller sandbanen som gjelder.

 

Oppstart på gresset er som vanlig lagt til 17. mai, en av tre søndager på Øvrevoll i 2015. Den store Derbydagen går i år 23. august.

 

Drøyt halvparten av dagene går på torsdagskvelder, men det er også innslag av lunsjløp på onsdager og flere fredager på ettermiddagen senhøstes. Allerede i neste uke er det onsdagslunsj, så det er det bare å merke seg med en gang.

Vi vil her nevne et par momenter som publikum skal merke seg foran sesongstarten:

På åpningsdagen i fjor tok Wido Neuroth sin trenerseier nummer 1000 da Simian gikk til topps. Vinner Simian på torsdag, blir det jockeyseier nummer 100 på Øvrevoll for sønnen Jan-Erik.

Løp i kroppen er det mange som søker tidlig på sesongen. Torsdag er det kun Aim Higher og Augustinian som har startet i 2015. Begge gikk bra søndag på Jägersro, som henholdsvis nummer fire og tre. Begge er i våre øyne trippelkandidater.

Den dyktige lærlingen Fanny Olsson vant seks løp på Øvrevoll i fjor. I slutten av oktober skadet hun seg stygt, og veien tilbake har tatt tid. Søndag gjorde hun come back og seiret med hesten med det sterke navnet Tequila. Torsdag rir hun Macbeth og Doffen, og vi ønsker Fanny velkommen tilbake.

Da ønsker vi alle vel møtt til en ny og forhåpentligvis innbringene sesong på Øvrevoll.