Utflukter for norske hester

Skrevet av Birger Christensen,  23.04.2015
Artikkelbilde
Bank of Burden sesongdebuterer

 

Storløpssesongen nærmer seg. Det ser vi ikke minst på at stadig flere hester tester form og baneunderlag før enda større løp.

Først ute er Klampenborg med sin sesongåpning lørdag. Det store høydepunktet er Dansk Jockey Club Cup. Her kommer Niels Petersen med sin duo Bank of Burden og Without Fear, som alltid hevder seg i toppen. Rune Haugen rapporterer at Derbyvinneren fra 2013, Probably, trener strålende. Da blir han en stor outsider for oss.

I mindre løp har de to trenerne Whatsinitforme, Seven Days, Nine Mile, Mai Pen Rai og Street Buzz.

Program Klampenborg

 

 

Søndag reiser Niels videre til Hoppegarten i Berlin. Der starter Derbyvinneren fra i fjor, Eye in the Sky, i et Listed-løp med 16 000 Euro til vinneren. Dessuten er Mister Big Shuffle med i et rammeløp.

Også Wido Neuroth er på farten søndag. Treårige Shalalee og niårige Handsome Hawk besøker Täby. Førstnevne avsluttet fjoråret med å vinne det svenske kriteriet og blir nok favoritt sammen med gode Lendas.

Mandag er det løp på Jägersro uten norske hester, men med spill fra Norge. De svenske tilskuerne får da gleden av å se Volatile, som slo veldig gode treåringer i Dubai.

Mange gode tilbud for galoppfolket, altså. Senere i neste uke er det løp onsdag på Täby (lunsj), Øvrevoll torsdag, Klampenborg lørdag og Jägersro søndag. Syv galopp-arrangement på ni dager, det er bare å glede seg.