Soma-show på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  30.04.2015
Artikkelbilde
Hallvard Soma

Hallvard Soma ble det store navnet på Øvrevoll torsdag. 30. juni i fjor da han tok fem strake, nå var det 30. april og tre på stripe. Skal du spille lotto, bør du ha med tallet 30, Hallvard. Også Carlos Lopez hadde en flott dag med en trippel litt senere på kvelden.

Mississippi

Aller mest imponerte Mississippi, som enkelt holdt unna for gode sprintere som Lord Handsome og Pal O'Mine.

- Banen var best innvendig, og vi satset hardt på tet. Derfra styrte vi begivenhetene, og Mississippi kommer nok til å være blant de bedre sprinterne for tredje året på rad. På kjøpet fikk han med seg en banerekord, og den kan fort stå en god stund.

 This Is Bajas

Kvelden åpnet med en flott oppvisning av This is Bajas. Han la av gårde i et flott tempo, og siden økte bare forspranget. Danny Patil kunne slå av på farten i god tid før mål, for dette var imponerende. Mange vil kanskje huske at Hallvard Somas Bajas styrtet i NM i fjor da han lå godt plassert. Kan det bli en slager i år i stedet?

 Ash Hill Towers

I årets første amatørløp ble det seier til Ash Hill Towers og Camilla Graver.. Og Hallvard Soma var ubeseiret

- Jeg ville gi ham et sprintløp som oppkjøring til løp over milerdistanse, som nok passer bedre. Men dette var uansett moro, sa Hallvard. Elusive Thought var ikke så langt unna å ta sin første seier, mens også Brat Camp var positiv. Synne Sjaavik falt av Ponita før start. Hun var forslått, men heldigvis så det ut til å gå bra.

 Pecoiquen

En veterantrener og en veteranhest ordnet seier i V65-3. 14 år gamle Pecoiquen og mer enn fem ganger så gamle Lennart Jarven vant etter et flott ritt av Carlos Lopez.

- Tack så mycket, sa Lennart, som syntes det var hyggelig at så mange gledet seg over at gamle hester kunne holde seg engasjert og se så bra ut. Det istemmer vi i, det er ikke så ofte 14-åringer starter på Øvrevoll og rimelig sjelden at de vinner.

Holiday Reading

I 2012 var Holiday Reading galoppens første folkehest. Det gikk bare sånn passe, men torsdag var han på plass i vinnerpaddocken. Isidro Vergara fikk dermed et plaster på såret etter nederlaget med Pal O'Mine, mens Carlos Lopez tok sin andre strake, og han ventet ikke mer enn en snau halvtime med å legge på til tre på rad. Daydream Believer ledet hele veien og unna for en god Cekath.

Daydream Believer

- En flott type, som alltid gjør sitt beste. Denne har jeg hatt mange gleder med, sa Cathrine Witsø Slettemark om Daydream Believer.

Tenango

Vi måtte vente til V65-finalen før vi fikk en favoritt på Øvrevoll torsdag. Løpet munnet ut i en duell mellom Tenango og Elione Chaves, samt Rock the Boat og Marie Fretheim. Førstnevnte holdt på sitt knepne forsprang og ble først til to seire i år. Are Hyldmo har hatt en bra sesongstart, og stallene sør på Øvrevoll-området kunne glede seg over en fin vårkveld. En fin kveld fikk også de tre som fikset seks rette og kunne hente seg nesten 130 000 kroner.