Fin flyt for Loire

Skrevet av Birger Christensen,  17.04.2015
Artikkelbilde
Loire

Loire er Frankrikes lengste elv. Men Loire er også en firbent krabat i trening hos Are Hyldmo. Torsdag vant han meget lett i årsdebuten, og onsdag tror vi på ny seier. Vår banker i V4-spillet er nevnt.

Hvis noen stusser på at vi skrev onsdag om neste løpsdag, er det altså ingen skrivefeil. Det er lunsjløp med første start kl 12.20, og så får vi seks kjappe løp som hovedmeny i lunsjen. De store stjernene drøyer en uke eller to før de avlegger sin årsdebut, men det er flere spennende oppgjør for dem som vil legge noen kroner i totoen.

Hele 15 hester startet torsdag av de firbente som skal ut i løp på onsdag. De aller fleste hadde en relativt dårlig årsdebut. Loire var veldig bra, og The Phantom Blot var positiv. Point Man holdt godkjent, og utenfor V4 kan det være lurt å merke seg Hands Up. Møtte langt tøffere motstand torsdag, og innsatsen da kan godt være godt nok til seier nå. Løpet domineres førøvrig av trener Henrik Engblom. Fire av løpets seks hester kommer fra hans stall, hvor Mellerud vest for Vänern er stedet hvor de fleste hestene er oppstallet (har også en filial på Täby). Vi er inne på at trippelen i løp 5 kan bli en trippel Engblom.

Vi tror også at spillerne skal være forsiktige med å stryke de hester med løp i kroppen, selv om de gikk svakt torsdag. De fleste har godt treningsgrunnlag, men manglet den "blåseren" som et løp gir. Et par løp onsdag vinnes fort av hester i denne kategori.

Etter løpene onsdag er det to torsdagskvelder med løp. Deretter ser vi frem til 17. mai, som i år er på en søndag. Da blir det gressløp, hekkeløp, topp hester og fest og moro for alle. Øvrevoll bør være en sikker vinner på nasjonaldagen.