Årets første V65 på galoppen

Skrevet av Birger Christensen,  27.04.2015
Artikkelbilde
Pal O Mine

På den siste aprilkvelden i år byr Øvrevoll på den første runden med V65 på programmet. På 18 omganger med V65 i fjor, ble det utbetalt over 100 000 eller det ble jackpot i over 60 prosent av rundene. Tidlig i juni fikk vi jackpot to ganger på rad, og det var heller ikke så langt unna at det hadde kommet en tredje uten at noen hadde klart seks rette.

Det blir sikkert ikke samlebong denne gangen heller, men vi tviler litt på om det går i retning av jackpot. Å finne en banker er dog intet lett valg. Spillet starter med årets første amatørløp. Sabine Langvad, som kombinerer innsatsen i amatørløp med å være dyktige intervjuer på løpsdagene, rir vår favoritt Priceless. De vant sammen i fjor og kan fort gjøre det igjen.

I V65-2 møter vi gode sprintere. Pal O'Mine har vunnet tre løp på rad, men har klatret fra formtall 76 til 85. Selv fra ytterspor kan han muligens nå teten, men konkurrentene er nok nærmere nå enn de har vært i favorittens to siste seiersløp. Lord Handsome var god tidlig i fjor og er kanskje først i rekken av utfordrere?

I V65-5 er mange veldig gode milere på farten. Kun Silver Ridge har løp i kroppen, og det kan være avgjørende. Men her er det etter vårt syn svært jevnt, så det kan være smart å ha en del streker på kupongen. Marius Borgen Andersen har tre kilo lettelse, og det gjør at han bør være svært interessant når en trener skal bestemme seg for jockeyvalg. I nevnte løp sitter han på Captain America, som sikkert er glad for at vekten på ryggen senkes fra 68 til 65 kilo.

Da ønsker vi velkommen til en vårkveld, og vi satser på at regnet holder seg unna.