Taja best blant flotte hopper

Skrevet av Birger Christensen,  04.09.2014
Artikkelbilde
Taja

Seks hester startet i The Heatherwold Cup torsdag. Samtlige seks var hopper, og hvilke flotte individer vi fikk se. Taja var igjen best og tok sin tredje seier i karrieren. Seieren ble sikker, men vi ble også imponert over Victoria Prada og Dancewithastranger. Om tre uker er det kriteriet, og det begynner å haste om hingstene skal matche hoppene i det løpet.

- Jeg er veldig glad og takknemlig for å få ri en så flott hest. Hun er på alle måter en flott hest, sa en fornøyd seiersjockey Rafael De Oliveira. Trener Wido Neuroth og eier Stall Perlen, det er en konstellasjon vi har sett i vinnerpaddocken en og annen gang tidligere. Kanskje er Taja det nye stjerneskuddet.

 Miss Rebel

Miss Rebel er en toårshoppe vi har sansen for. To seire og to andreplasser er det blitt etter en fin gevinst torsdag. Tet hele veien var oppskriften, og lovende Shalalee hadde ingen sjanse til å utfordre. Cathrine Witsø Slettmark har en flott gjeng med toåringer, og vi har helt sikkert ikke sett den siste toårsvinneren fra stallen i år. I dette løpet ble det "bare" dobbelt til hoppene.

 Calcaterre

De norske treåringene hadde Rikstoto Grand Prix som sitt hovedløp. 200 meter fra mål så det ut som om vi skulle få en av årets største skreller på Øvrevoll. Pocket Aces hadde 0.6 prosent av spillet på seg, men ved veien hadde hun teten. Da kom Calcaterre og reddet pengene for de som hadde satset på de mer favorittbetonte hestene. Annike Bye Hansen og Jacob Johansen var enige om at taktikken på vinnerenvaer den rette.

- Han er litt sær og skal ikke for tidlig i front. Nå er det mange fine oppgaver utover høsten, så det kan bli en interessant periode, oppsummerte Annike.

Vinnerduoen brukte ikke mer enn 25 minutter før skrittene igjen ble styrt til vinnerpaddocken. Captain America lå rett bak lederne, og seieren ble sikker foran en positiv Pilgrim.

 Captain America

 

Kveldens første løp var et hekkeløp for de litt mindre rutinerte hestene i den grenen. Kid Creole debuterte over hekkene, og det kunne ikke ha gått bedre.

- Han hoppet veldig bra lenge. Selv om han ble litt trett på slutten, var det veldig positivt. Han er tungridd, men vi kjente nå at han begynner å komme i form, sa en meget glad seiersjockey Anna Pilroth.

 Kid Creole

Are Hyldmo var positiv til Tenango foran amatørløpet. Sist han gikk på sandbanen, var han god som toer. Nå la Thea Hofossæther Tenango i front, og da de andre angrep, fant han en ekstra veksel. Golden Globe ble toer, og det var nok til at Nora Hagelund Holm gikk opp i teten blant amatørene.

Tenango 

Jacob Johansen hadde fire ritt på Øvrevoll torsdag. Det endte med tre seire, hvor den siste vinneren var Vortex. I fjor tok Vortex fem seire og var med i striden om å bli årets mestseirende hest. Nå ble det seier nummer tre for sesongen, og blir høsten like god som i fjor, kan han vinne i år i stedet. Nå var han like tøff som Stålmannen, som løpet var oppkalt etter, da han gikk tøft i en luke langs railen.

 Luckyreno

Den siste vinneren i en favorittbetont V65-omgang ble Luckyreno. Statistikken om at yttersporene på 1100 meter på sandbanen ikke er bra, er nok mer basert på synsing enn noe annet. 2014 er det femte året på rad at det finnes flere vinnere fra de fire ytterste sporene enn de fire innerste.

 

Kun fem hester møttes til en rask sprint i kveldens siste løp. Caerus og Mississippi var duoen sist de møttes, nå var de ikke like dominerende. I stedet ble det en dobbel til trener Pia Høiom, der Aim Higher holdt unna for Mossgorda.

Aim Higher