Storløp i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  19.09.2014
Artikkelbilde

Onsdag er det lunsjløp på Øvrevoll med flott klasse. St Leger er årets siste klassiker, mens toåringene både har kriteriet og Norsk Rikstotos Oppdrettsløp som flotte oppgaver. Det er bådeV4 og V5 å bryne seg på.

Litt synd er det at det kun er fem hester i St Leger. Et ikke alt for vilt tips er det at vi tror seieren går til Niels Petersen. I hans trio blir Duke Derby en klar favoritt. En seier og en annen i to Derbyløp er sterkt, og begge gangene har han vist en enorm speed. Matauri er også veldig god, og for oss den verste motstanderen til Duke Derby.

Taja kommer ubeseiret til kriteriet, og hun har voldsom klasse. Klar favoritt og en mulig banker. Vi tar oss råd til noen garderinger, ikke minst likte vi Mai Pen Rai i debuten. I samme løp spurtet Quarterback enormt, så det kan være en interessant gardering. Victoria Prada var god på Täby, men motstanden her er enda skarpere. Et flott kriteriefelt med hester som helt sikkert vil hevde seg også neste år.

Blant de norske toåringene tror vi mest på Maimane og Miss Rebel . De imponerte på Derbydagen og er nok i toppen igjen. Whatdoesthefoxsay og Date With Dynatime bør være objektene om man vil gardere vår duo.

I flere av de øvrige løpene er det krevende for spillerne, og det kan fort bli fine penger i flere spilleformer. Sportslig sett ser vi frem til den fineste lunsjomgangen med galopp vi kan huske å ha sett.