Matauri og Taja til topps

Skrevet av Birger Christensen,  24.09.2014
Artikkelbilde
Matauri

St Leger og kriteriet var høydepunktene på Øvrevoll i onsdagens lunsj. Matauri og Taja tok seg av de to løpene.

 

Rafael Schistl har vunnet mange storløp for Niels Petersen i år. Davicii og Eye in the Sky har gitt to Derbyseire, nå ble det St Leger med Matauri. Han var mange lengder bak Duke Derby i Derby, nå var rollene snudd.

- Han hadde litt problemer med den ene blinkersen, men han roet seg. På oppløpet ble det enkelt, sa en fornøyd seiersjockey.

- Duke Derby virket litt sliten, og Matauri hadde mer å by på. Neste oppgave blir trolig i den svenske utgaven av St Leger, berettet trener og årets champion Niels Petersen.

Taja 

Taja hadde vunnet alle sine løp foran kriteriet. Nå ble det fjerde gevinst på stripe for Taja, Wido Neuroth og Rafael De Oliveira. Quarterback fightet helhjertet og får stor ros for å gi vinneren kamp.

- En herlig hest, og jeg er takknemlig for å få ri henne. Tempoet var ikke så høyt, så jeg valgte å gå foran. Men hun kjemper strålende, sa Rafael etter seieren.

- Taja er veldig god, men jeg tror muligens at vi dropper en tur til Baden-Baden. Neste start blir antageligvis Vinterfavoriternas på Täby, berettet Wido etter den tredje strake seieren i kriteriet. Han vant for øvrig løpet allerede i 1976 med Greek Song, men Wido holder fortsatt stilen

 Maimane

I Skandinavisk mesterskap for nøyaktig en måned siden ble det seier til Maimane foran Miss Rebel. Nå var det 200 meter kortere og raskere bane, men fasiten ble den samme. Det var dog ikke mer enn nesetippen som skilte denne gang.

- Hun fikk litt problemer i svingen, så det var sterkt å rekke frem, sa vinnerjockey Rafael De Oliveira. Trener Cathrine Erichsen var inne på at det kunne gå bra selv om de ytre betingelsene var endret, og det fikk hun rett i. Og så var det hyggelig å se drakten til Stall Areo på Maimane. For 31 år siden vant What Nonsense Norsk Derby i samme drakt.

 Wood Top

Wood Top hadde ikke gjort mange glad i år, men nå syntes han at det var på tide å vise noe. Marius Borgen Andersen red et flott løp, og seieren ble suveren. Evigunge Pecoiquen, som er blitt tenåring, ble toer i et løp hvor de unge firbente var sjanseløse.

- Får håpe at han ikke får alt for mye tillegg for seieren, for da kan det kanskje bli en seier eller to til i høst, uttalte trener Are Hyldmo.

 Asaks Vincent

Asaks Vincent viste fine takter i forrige start for første gang i karrieren. Til tross for en startmiss kom han fort nok ute i banen til en grei seier med Fanny Olsson om bord.

- Dette var stas, sa trener Jan Tønnessen, som var aktiv i Øvrevoll-miljøet for en del år tilbake. Vi tror Asaks Vincent kan gi flere gleder utover høsten.

Macbeth

V4-finalen gikk akkurat slik Arne O Karlsen hadde ønsket. Macbeth kom fra siste til førsteplass og vant foran stallkameraten Full Stretch, som lå fremme hele veien. Trond Jørgensen viste at de gamle er eldst. Det er ikke mange som har vunnet løp som jockey med over 40 års mellomrom, men det har Trond.

Mississippi

- Mississippi tok sesongens andre seier. Han har fått det tøffere i år etter seks seire i fjor, men jeg synes at han følger godt opp. Trodde ikke han skulle vinne, for 900 meter er i korteste laget, sa Hallvard Soma. Han mangler syv seire på å kopiere fjoråret, ingen umulighet.

 Silver Ridge

Silver Ridge kom til Rune Haugen for ett år siden. Det har tatt tid å få ham i orden, men søndag i Gøteborg spurtet han bra. Nå ble det den første seieren på Øvrevoll.

- Vi prøvde en ny taktikk ved å legge ham bak. Carlos Lopez red et flott løp, og nå tror jeg vi skal få mye glede av ham fremover, sa Rune.

Cold Fact

Åsgårdstrand gjorde seg sterkt gjeldende i denne lunsjen. Dobbeltseier med Macbeth og Full Stretch ble fulgt opp i amatørløpet med Cold Fact. På ryggen av vinneren satt Arne O Karlsens datter, Caroline Sommerfelt. Det var hennes første seier.

- Kjempegøy. 300 meter fra mål begynte jeg å tro på seier, og det holdt fint inn, sa en glad Caroline.

 

Før stevnet var det ett minutts stillhet for Helena Rosen etter hennes tragiske bortgang.