Målfotoets mester

Skrevet av Birger Christensen,  11.09.2014
Artikkelbilde
Lord Of Trouble

Ingen hester har skapt så mye spenning denne sesongen som Lord of Trouble. Tre seire og tre annenplasser er det blitt i år, inkludert torsdagens knepne gevinst. De tre seirene er tatt med nese, hals og nese til gode, mens han har vært slått til annen med hals tre ganger. Favorittspillerne ble satt på en tøff prøve, men han holdt unna foran Paratico med minste mulige margin.

- Jeg var bekymret for to saker, regnvær og det faktum at han aldri vinner med mye. Været gikk bra, men det var ikke mye som skilte i mål. Han har hatt en flott sesong, men jeg håper og tror at han går frem til neste år, sa en fornøyd trener Rune Haugen.

 Mai Pen rai

Mai Pen Rai debuterte på en flott måte i det innledende toårsløpet. Hun overtok teten tidlig på oppløpet og vant sikkert foran Di Centa. Dermed fortsetter suksessen for Gill/Petersen, som blant annet har Without Fear til start i søndagens Stockholm Cup. Mai Pen Rai er halvsøster til pengemaskinen Beentheredonethat, og har Negra Del Oro som mor. Mai Pen Rai skal ikke til Sverige, men gjenstår i kriteriet som skal gå om 13 dager. Quarterback får også pluss i margen for sin debut til tredje.

 Dandy's Hero

Henrik Engblom vant de to første løpene i lunsjen på Täby onsdag som trener. Flere av hestene på stallen har varslet form, og i V65-2 var han ikke bare trener, men dyktig jockey på Dandy's Hero. Seieren ble sikker foran Possibly, som ledet lenge. Madeleine Haugland falt av Cicinho ved utgangen av svingen, men det så ut til å gå bra både med hest og jockey.

 Golden Globe

Cathrine Erichsen hadde god tro på Golden Globe foran V65-4, selv om hun fryktet at 1170 meter kunne være i korteste laget. Men Golden Globe kom frem da det var 150 meter igjen, og seieren ble enkel. Nå er formtallet 53, og vi våger en gjetning  på at Golden Globe kommer til å øke det formtallet en hel del denne høsten.

 Giovanni Nobile

-Jeg blir sjokkert om ikke Giovanni Nobile vinner, sa trener Annike Bye Hansen før løpet. Reckless ga Annikes favoritt hard kamp, men de siste 200 meterne var Giovanni Nobile klar vinner. Fortjent at han nå endelig fikk seg en seier, kanskje kan NM og Breeders i oktober være en fin oppgave? Men det aller viktigste var at treneren slapp sjokket.

 Bosun's Wistle

Hva som har skjedd de siste to løpsdagene på Øvrevoll, vet vi ikke. Men etter jackpot og store potter har det vært atskillig lettere. Vi gleder oss over at også småspillerne kan hente en gevinst, men synes det var overraskende at det ikke kom en overraskelse i noen av de tre mest krevende løpene. I amatørløpet kom det en ny favoritt, da Philip Scott Sønsteby red et sterkt løp på Bosun's Whistle. Dermed tok han også teten i klokkekampen.

 Court Circular

I finalen av V65 ble det seier nummer to for kvelden til Rune Haugen og Jacob Johansen. Court Circular kjempet seg forbi Easy Come Easy Go, så nå kan det se ut som det har løsnet for treneren fra Skoger.

 

Vanligvis er det Ola Jakobsen som refererer løpene med full kontroll. I Olas fravær var det en annen Ola som vikarierte. Travets Ola Slåtsveen innledet med å ha oversikten i to små felter. Men det var imponerende da han fulgte opp med 15 hester på gresset. Det går fort i galopp, og det var nok mange ukjente drakter. En liten miss i det siste løpet er tilgitt, men totalt får Ola Slåtsveen klart godkjent.