Heftig weekend på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  29.09.2014
Artikkelbilde
Wood Top

Kommende helg er det fullt kjør på Øvrevoll. Fredag er den første av i alt syv fredager med ettermiddagsløp, og snaut to døgn senere er det klart for årets siste stordag med Breeders, Champion Hurdle og Michelets Minneløp blant flere flotte oppgjør. Søndagen får vi anledning til å komme tilbake til når denne dagen er starterklært.

Med så kort tid mellom løpsdagene, er det rimelig at løpene fredag er forbeholt sandbanen. Det vil bli tilbud både om V5 og V4  hver fredag, og slik vi ser det, er begge spillene av middels vanskelighetsgrad. En del formhester kommer sikkert til å gjøre seg gjeldende, så vi tror ikke på så mange store skreller. Men det er ikke så enkelt å få den store følelsen av en god banker, så det blir neppe noen bunnutbetaling.

Med ti løpsdager igjen, tar vi en titt på de første stridene om championatene. Vi starter med de to kategoriene, som allerede er avgjort. I fjor ble kampen for trenerne avgjort etter løp 5 på finaledagen, da Niels Petersen og Rune Haugen hadde en fight som varte hele høsten. Niels Petersen var i år i teorien champion før Derbydagen, men etter den store dagen var det ingen tvil. Wido Neuroth har et lite grep om annenplassen foran Annike Bye Hansen, her vil storløpene søndag vært svært viktige. Hallvard Soma har nest flest seire, mens også Cathrine Erichsen har hatt en god sesong.

Blant amatørtrenerne er Arno O Karlsen like sikker vinner. Det er ikke mange løpsdager før den snart 70-årige veteranen passerer halvmillionen, og 17 ganger på duoen på 40 starter er sterke tall. Hvem som ender nærmest Arne er så vrient å forutsi, at vi venter med å gi et tips om den saken.

I forhåndsen vil vi se litt på kampen om titlene over hekk. Det er tre hekkeløp igjen i år, to av dem avvikles søndag.

Da ønsker vi først velkommen fredag ettermiddag, men for all del: Ikke glem den flotte søndagen to dager senere.