Handsome Hawk - endelig

Skrevet av Birger Christensen,  19.09.2014
Artikkelbilde
Handsome Hawk - Jan Erik Neuroth

Da Handsome Hawk vant Svensk Derby i 2009, var det mange som tenkte at en lysende stjerne var i emning. Året før var han den klare eneren blant toåringene, og seieren i Malmø var hans sjette. Selv om han hele tiden har vært god, gikk det tre år til neste seier. Torsdag var det på tide med en ny gevinst.

-          Når alt stemmer for Handsome Hawk, er det ikke så mange som slår ham. Men det må klaffe med løpsopplegget, og nå ville hanvrkelig ta i, sa en fornøyd vinnerjockey Jan-Erik Neuroth. Han red også inn Cassano til seier, og heller ikke han hadde vunnet siden 2012. Nå ble det dobbel Neuroth både som trener og jockey. Slik de løp nå, kan det fort bli flere triumfer.

Night Angel

Det er langt fra Malmø til Øvrevoll. Ole Larsen tok turen torsdag med Night Angel, og det tydet på ambisjoner. Seieren ble da også enkel.

-          Det er en lang vei, men han liker seg godt på Øvrevolls gress. Når det går så bra, er det verdt turen, sa Ole.

Mossgorda

Mossgorda hadde ikke vunnet løp i år før løpene torsdag.

-          Sist vant Aim Higher, nå tror jeg litt mer på Mossgorda, sa trener Pia Høiom. Det fikk hun rett i, og etter et godt timet ritt av Per-Anders Gråberg, ble det en klar seier.

Priceless

Sabine Langvad red sitt første løp torsdag på favoritten Priceless.

-          Jeg fikk beskjed om å være med fremme, men starten var ikke så bra. Svingen ble også litt drøy, men likevel vant hun enkelt. Priceless er veldig god i denne klassen, mente Sabine, som sitter på samme hest i lunsjen onsdag.

Buffalo Soldier

Buffalo Soldier var skrellen for de fleste torsdag. Sesongen frem til nå hadde ikke vært all verden, men nå slo han seg forbi Pocket Aces til seier.

-          Det er lettere å nevne det som ikke har vært galt med ham enn det som har vært et problem. Nå følte jeg at vi fikk litt igjen for strevet, sa trener og eier Annie De Mora.

Golden Globe

Golden Globe tok torsdag sin andre strake seier på en uke. Sist var  det 1170 meter på gresset, nå 2400 meter på sandbanen.

-          Må gi mye av æren til Elione Chaves. Den ene blinkersen falt ned, og Golden Globe ble litt stri. Chaves klarte dog å holde ham rolig, og dermed var det akkurat nok igjen på tanken til å holde unna, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

-          Dermed var årets siste torsdagskveld på galoppen over. Nå er det fredager, noen onsdagslunsjer og søndag 5. oktober igjen. Sistnevnte dato ser ut til å bli en knalldag, så sett av denne dagen i almanakken.