Flotte ungdommer

Skrevet av Birger Christensen,  01.09.2014
Artikkelbilde

 

Løpsdagen torsdag står i ungdommens tegn. Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp er forbeholdt de norskoppdrettede toåringene, mens The Heatherwold Cup er åpent for importer. Sistnevnte har fått status som

det viktigste toårsløpet på Øvrevoll etter kriteriet.

 

Det har i høy grad vært hoppene som har dominert sesongen frem til nå i den yngste årgangen. Ikke helt uvanlig at det er slik, men i år har det vært mer utpreget enn det pleier. En kombinasjon av veldig gode hopper, samtidig som hingstene har innledet forsiktig, skaper dette bildet.

I Heatherwold blir trolig Taja klar favoritt. Seiersmarginen har ikke vært så stor, men avslutningen av de to løpene har vært kruttsterke. Distansen øker nå med 200 meter, og det er nok til Tajas fordel. Wido Neuroth har vunnet fem av de siste ti årene, så dette er et løp treneren, som passerte seier nummer 1000 på årets åpningsdag, har hatt et godt tak på. Men Niels Petersen har en fin trio, Cathrine Witsø Slettemark mønstrer en sterk duo, og Bent Olsen tar Miss Phone Girl med seg fra Danmark. Et løp å glede seg til.

Både de norske to- og treåringene har sine løp i regi av Norsk Rikstoto. Calcaterre og Skrik har vært en del i fokus, men etter Pretty Perfects fine innsats til tredje i Derby Milen, tror vi hun kan matche de to andre. Men det blir kanskje vel så spennende å se 12 lovende toåringer. Her har trioen Miss Rebel, Shalalee og Whatdoesthefoxsay kommet lengst, og spiller man disse rundt i trippelspillet, trenger man kun seks i odds for å stå seg.

 

Den første løpsdagen i september byr ellers på et interessant hekkeløp uten de helt store stjernene, et spennende amatørløp og flere spillenøtter, slik det pleier å være. Med 14 løpsdager igjen av sesongen 2014, skal vi snart begynne å se på kampen om de forskjellige championatene. I flere kategorier kommer det til å bli kamp langt utover høsten.