Bank Of Burden enorm

Skrevet av Birger Christensen,  15.09.2014
Artikkelbilde
Bank O f Burden, foto Stefan Olsson

Han har vunnet Stockholm Stora Pris og Marit Sveaas’ Minneløp i år. Søndag tok Bank of Burden sin tredje seier i Stockholm Cup. Da han satte fart gjennom siste sving, gikk det unna. Per-Anders Gråberg knyttet neven i jubel i god tid før mål, og Bank of Burden er bare helt enorm.

-          Et fantastisk individ. Han gjøres alltid sitt beste, og han er en herlig hest å ha på stallen, sa trener Niels Petersen. Snart passerer han Appel au Maitre i pengevei. Stall Trick or Treat har en hest som imponerer på alle.

 

I Täby Open Sprint ble det spennende. Beat Baby fikk teten, men ikke så stor ledelse som i fjor. Bak lurte danske Liber og Ragazzo. Liber overtok og så ut til å gå mot seier, men da kom Ragazzo med en knallspurt og snappet seieren. Jacob Johansen red et flott løp, og Annike Bye Hansen var glad etter seieren.

-          Dette var bare helt strålende. Vil passe på å takke Espen Ski, som har vært svært viktig for Ragazzos fremgang. Trolig venter vi med en tur ut i den store verden til neste år, sa Annike. To år og en dag etter stjernens første seier ble det gevinst i det store sprintløpet, og Stall Trotting kunne juble for det som en gang var en god handel.

 

Silver Ocean (Niels Petersen/Rafael Schistl) hadde vunnet Nickes Minnesløpning de to siste årene. Nå ledet han til det gjensto en meter, da favoritten Giovanni Baldini nådde frem. Bettina Andersen/Oliver Wilson var paret som sto bak seiershesten.

 

De toårige hoppene møttes i Amacitaløpning. Bubbles in Paris ledet, men Victoria Prada (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) tok over. Bakfra kom imidlertid Red Caviar (Wahl/Lopez) og seiret sikkert.

 

Hi Finn er en sparsomt treåring. I et godt felt klarte Hi Finn (Wido Neuroth/Luis Santos) å holde unna for Varennes, og det kan bli en interessant sesong neste år for Stall Perlens treåring. Senere på ettermiddagen ble det ny Neuroth-seier, da Jan-Erik vant sikkert med Killroy.

 

Løpsdagen ble innledet med et dramatisk steeplechase. Ut på oppløpet styrtet Symphonias Wilmar i seierstriden, og dermed ble det Afariyas som kunne vinne. Monfalcone (Tor Wiggo Ellefsen/Gerard Tumelty) ble toer, mens de andre to nevnte har norske eierinteresser.

 

Hekkeløpet HM Drottningens Pris ble en fight mellom Calvados og Omoto Sando (Are Hyldmo/Henrik Engblom). Denne gang måtte den norske favoritten strekke våpen, og nå var det intet behov for målfoto mellom de to kjempene.

 

I Lanwades Stud Stakes ble det seier til favoritten Angel Light. Best av de norske ble Liebling (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg). Det var absolutt sterkt av den fine treåringen.

 

Den strålende løpsdagen ble avsluttet med et spennende amatørløp. Hakuna Matata kjempet om seieren med Dina Heggum som makker, men måtte se seg knepent slått av Certo Cito. Silja Støren ble tredje med Darjeeling.

 

Her følger en oversikt over de premiene norsktrente tok og som var på trippelen:

 

Bank of Burden  400 000

Ragazzo                 200 000

Silver Ocean        100 000

Hi Finn                     75 000

Killroy                       75 000

Victoria Prada       75 000

Liebling                    48 000

Beat Baby               48 000

Monfalcone          28 600

Omoto Sando       28 600

Hakuna Matata    22 000