Raske rekrutter

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2014
Artikkelbilde
Maimane

Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp er det best betalte løpet på Øvrevoll fredag. Drøyt 56 tusenlapper er førstepremien, og Maimane blir trolig ganske klar favoritt. Hun har to ganger slått Miss Rebel og har allerede passert 200 000 kroner. På Derbydagen vant den Cathrine Erichsen-trente hoppa Skandinavisk mesterskap. Vi tror ikke distanseøkningen til 1600 meter skal skape noen problemer, Derimot er det mer spennende med overgang til sandbanen. De 22 startene feltet har gjort til nå, har vært 21 gressløp. Kun Seven Days har prøvd sandbanen i løp. Det er alltid noen firbente som ikke er like gode på sand, mens andre har det som sitt favorittunderlag. Det er først etter noen løp man kan trekke noen konklusjoner om hvilket underlag hver enkelt hest foretrekker.

V5-1 er et veldig fint løp over 1600 meter. Simian er kanskje aller best på det flate underlaget på Täby, men han har også gjort skarpe innsatser på hjemmebanen. Tre kilo lettelse for den dyktige lærlingen Marius Borgen Andersen er viktig, og Marius har vist at han vokser med oppgaven. Simian fortjener å være favoritt, men det er svært lite som skiller. Vortex har levert et par gode løp på gress, og han er i hvert fall ikke dårligere på sanden. Han kjempet om å bli mestseirende hest hele høsten i fjor, og sjansen er til stede også i år.

Amatørene skal ut i det nest siste løpet i kampen om den attraktive klokken. Med seieren søndag på French Fantasy gikk Silja Støren opp i ledelsen. Vi tror også at hun kommer til å lede etter fredagens løp, selv om det kan bli tøft å vinne med Russian Roulette. I følge proposisjonene gjenstår seks amatørløp på Øvrevoll i høst, og de nærmeste konkurrentene må vinne to løp flere enn Silja for å passere. I tillegg ligger hun på delt annenplass i Fegentri-serien, så 2014 ser ut til å bli en sesong å minnes.

Ut denne sesongen vil det være V5 og V4 hver løpsdag. Fredagens tilbud er langt fra enkelt, så vi tror at de spillerne som løser V5 eller V4, vil gå ut porten etter løpene med en brukbar netto.